lauantai 29. joulukuuta 2012

Treeniä ja uhmaa..

Tänään käytiin kävellen moikkaamassa Topia. Koirat viettivät aikaa pihassa telmien ja Topikin oli hienosti kuulolla.

Iitan kanssa treenattiin pitkästä aikaa ja äiti toimi Topin kanssa hienosti häiriönä. Tehtiin seuraamista pidempiä pätkiä. Toivoin, että koiran saisi jotenkin asettumaan seuraamaan nätisti, mutta toiveeksihan se jäi. Kengurubensaa virtaa edelleen suonissa, mutta hyviäkin pätkiä tuli. Täyskäännökset oli ihan ulalla, mutta saatiin sinne joku hyväkin käännös. Itse koitin keskittyä liikkumaan eteenpäin katselematta koko ajan koiraa.
Tehtiin myös lyhennetty paikkamakuu siten, että äiti kulki Topin kanssa meidän välistä ja kierti Iitaa ympäri. Hienosti Iita pysyi maassa. Katsoi vain välillä minua kuin kysyen: "Saako mennä mukaan vai pysynkö tässä?". :D
Loppuun tehtiin vielä noutoa ja Iita lähti oikein innokkaasti hakemaan kapulaa (käskystä) ja toikin sen vauhdikkaasti. Perusasennossa kapula tippui pari kertaa, mutta Iita nosti sen käskystä uudestaan ja sai palkan vasta, kun sain kapulan käteen.

Topin kanssa treenattiin sisällä vähän perusasentoa ja tutittamalla seuraamista. Kovin oli innokas kaveri. Lisäksi tehtiin luopumisharjoituksia, mikä oli pirun vaikeaa, kun nakki oli niin vastustamaton juttu. Hyvin pikkukoira kuitenkin käytti hoksottimiaan. Lisäksi harjoiteltiin käskyä "ei ota". Sekin oli vaikeaa, mutta lopulta Topikin jäi miettimään mitä pitää tehdä, että sen nakin saa.

Iitalla on huomattavissa pientä uhmaa. Korvat on koristeena ja kaikille koirille pitää murista. Se murisee parvekkeella jos joku kulkee ohi ja se murisee lenkillä. Mitään ei kuunnella ennen kuin minä hermostun. Kaikki menee ihan ohi mitä sille sanotaan. Jospa tämä olisi taas joku "vaihe"..

Loppuun vielä vähän jotain ikävää, eli Topilla on nenäpunkkeja joka tarkoittaa sitä, että Iitallakin on. Vihaan niitä niin paljon! Kuluneen vuoden aikana Iita on saanut nenäpunkkilääkityksen ainakin 2 ellei 3 kertaa. :( Nyt se on taas edessä.

Ei lopu kulumalla..

Nimittäin virta koirasta! Alkaa tuntua jo ihan toivottomalta tämä eläminen, kun yhdessä on virtaa aina vaan. Tulikin uusia nimiä Kermitin ja perus Iitan rinnalle: Duracel-pupu, loppumaton luonnonvara, ikiliikkuja..

Joulu aattona käytiin vielä Iitan ja Topin kanssa metsässä. Ja voi sitä riemua.



 
 
Joulupäivänä lähdettiin siskoni luokse ja Iita pääsi mukaan. Eihän sitä voinut kyydistä jättää, kun Iitaahan sitä nimenomaan kylään odotettiin. ;)
 
Iita tuli taas ihan suht hyvin toimen pienempien tyttöjen (Sissi ja Minni) kanssa. Minni oli edelleen sitä mieltä, että iso koira on kuolemaksi, mutta jotain edistystäkin oli huomattavissa. Enää ei alkanut se vimmattu rapsutus stressin puhjetessa ja uskallettiin tulla jo vähän haistelemaankin omatoimisesti isompaa koiraa.
 
Ihanaa oli seurata, kun kummityttöni leikki Iitan kanssa lattialla ja leluna toimi pieni luu. Jokseenkin hieno tunne, kun huomaa, että on jossain asiassa onnistunut. :)
 
Tapanina otettiin rauhassa kotona. Torstaina alkoikin työt ja ollaan tehty tylsiä hihnalenkkejä pari päivää tässä ihan hoodeilla. Kohta otetaan tokokamat mukaan ja lähdetään Topia vielä moikkaamaan. Topilla oli ollut vähän vaikeata siellä joten teen ilkeänä kouluttajana paluun. :D Nyt siis Siwaan ostamaan nakkeja paketti ja kohti vuoden viimeisiä treenejä. :D

maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulua kaikille!

Täällä ollaan! Vaihdettiin osoitetta pariksi päiväksi ja tultiin tänne veljeni huushollia kaatamaan. :D Eilen käveltiin Iitan kanssa pakkasessa kassien kanssa reippahasti perille. Iita on saanut leikkiä "serkkupoika" Topin kanssa ja välillä pitääkin menoa rauhoitella.

Eilen kaverukset olivat paljon pihalla irrallaan ja juoksivat kovasti kilpaa. Sisällä painittiin ja juostiin. Illalla kävin Iitan kanssa vielä kävelemässä Laukaan kirpputorimarketille ja takaisin. Iita sai olla koko matkan irti ja kirpparin pihassa odotellessa Elliä tokoiltiin pikkuisen. Ihan leikiksihän se meni, kun liikkeestä seisominen oli maahanmeno joka kerta ja lopuksi oli ihan sama mitä sanoin niin koira meni maahan. :D

Iso kiitos vielä Ellille uudesta treeniliivistä! Se on ihan huippu! (Laitan kuvia, kun sellaisia saan.) Kiitos myös Iitan uudesta pannasta!

Tänään käydään vielä ulkoilemassa ja annetaan koirille liikuntaa oikein kunnolla.

Topinkin kanssa ollaan eilen naksuteltu ja katsotaan josko tänään jatketaan. ;)

lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulun alus juttuja

Kuluva viikko on mennyt aika pitkälle vain oleskellessa. Mitään ihmeellistä ei olla tehty. Treenit on jätetty taka-alalle. En osaa sanoa kuinka pitkäksi aikaa. Ulkoiltu on normaaliin tapaan, mutta siihen se on jäänytkin.

Keskiviikkona Iita oli ruokataukoni aikana tehnyt omia askartelujaan. Palasiksi oli mennyt tyhjä kirjekuori, kalenteri ja tussi. Kaikki tämä vain siksi, että en tullut normaaliin tapaani kotiin syömään.

Tänään päästiin Lykyn kanssa hiekkakuopalle juoksemaan. Ensimmäinen yritys meni pieleen, kun tiellä ohi juoksi hevonen ja Lykyllä pamahti vietit niin päälle, että olisi ollut vain typerää päästää se siellä irti. Vaihdettiin siis paikkaa. Mentiin samaan paikkaan missä aiemminkin käytiin koiria juoksuttamassa. Tällä kertaa koirat leikkivät keskenään ja kävivät kyllä metsän puolellakin juoksemassa. Lunta oli ihan kivasti ja koirat muistuttivat lähinnä delfiinejä loikkiessaan hangessa.
Meitä ihmisiä lähinnä palelsi. Varpaat meni täysin jäähän ja liikkuminen hangessa oli haastavaa. Ainut joka todella taisi nauttia olostaan oli Iita. :D

Kiitokset taas Tialle ja Ristolle!

Huomenna suunnataan Iitan kanssa veljeni luokse katsomaan Topia ja viettämään joulua sinne perheen kesken. Jos hyvin käy, voin saada vielä joulukuvan tännekin otettua. :D Viime tippaan menee, mutta niinhän kaikki minulla tuppaa menemään.

tiistai 18. joulukuuta 2012

Vuosikatsaus ja tavoitteet vuoteen 2013!

Olen tässä koittanut muistella mitä männä vuotena tuli tehtyä, mitä meillä oli tavoitteena ja mitä sitä lähtisi ensi vuonna tavoittelemaan.. Vaikeaa on. Omat tavoitteet, kun tuppaavat olemaan tyyliin: "jos nyt jossain kävisi.." Niin missä? Tekemässä mitä? :D

Vanhasta blogista kaivoin vuoden 2012 tavoitteet, että mitä ne mahtoi olla.

-saada haukkuminen kuriin
 Osittain kyllä. Vaatii edelleen työtä koko ajan.

-saada Iitasta perustottelevainen koira
 No, tämä varmaan riippuu keneltä kysytään. Mummon mielestä Iita osaa jo kaiken. :D

-käydä näyttelyissä
 Käytiinhän me.

-käydä kurssilla/koulutuksissa/koirakoulussa
 Taidettiin me jossain käydä. Ainakin saalisviettikurssilla.

-oppia itse paremmaksi koirankäsittelijäksi
 En kyllä tiedä! :D

-kokeilla agilitya
 Jäi kokeilematta.

Yhteenveto vuosi 2012:

-näyttelyt: 3 x Jun H, 2 x Jun EH (JUK2 ja JUK4)
-saalisviettikurssi
-möllitokokorkkaus
-mätsäreitä
-lonkka- ja kyynärkuvat (B/B, 0/0)
-Keski-Suomen Kennelpiirin nuorten koirien tokoringin pääsykoe

Tavoitteet vuosi 2013:

-parit näytelmät (koitetaan metsästää se yksi ERI)
-startata tokon alokasluokassa ja jos hyvin menee niin siirtyä avoimeen (tavoitteena TK1 tai TK2)
-luonnetesti
-kokeilla sitä agilitya
-kierrellä mätsäreitä

Siinä jotain ajatuksia. Katsotaan mitä saadaan suoritettua ja mitä jää.

Iitan tokoringin pääsykoe video

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Tokoilua

Eilen käytiin Tian ja Lykyn kanssa lumisessa metsässä. Lähdettiin jo puoli kahdeksan aikaan tarpomaan ja kyllä oli mukavaa. :)

Tänään meillä oli Keski-Suomen Kennelpiirin nuorten koirien tokoringin pääsykoe. Allekirjoittanutta jännitti ihan pirusti koko homma ja se kyllä näkyi suorituksessa. Ensin tehtiin kaikki yksilöliikkeet. Meillä oli aikaa seurata toisten suorituksia ja touhuta omia, kun startattiin vasta numerolla 14. Joku oli kyllä jäänyt poiskin.
Oma vuoro meni kyllä ihan ohi, kun jännitys nousi niin huippuunsa, että lakkasin hengittämästä ja meinasi taju lähteä. :D Iita oli loistava! Se ei välittänyt jännittämisestä eikä osannut olla muuta kuin oma iloinen itsensä.

Seuraaminen taluttimetta: Taisi se seurata.. Ensin ainakin otti ja lähti menemään kunnes korjasi sivulle itse. Loppu meni ihan ok. Pomputtamaan rupesi, kun kierrokset nousi, mutta muuten hyvä.

Luoksetulo: Tulihan se. :D

Nouto: Iita odotti ehkä sekunnin, kun olin kapulan heittänyt ja ampaisi ennen käskyä omatoimisesti hakemaan ja palasi nätisti perusasentoon jossa odotti kunnes sain ottaa kapulan pois. (Siihen nähden, että pari viikkoa sitten meillä ei ollut minkäänlaista noutoa, niin tämä oli hieno!)

Liikkeestä maahanmeno: Seurasi nyt ilman sen kummempia ennakointeja ja meni maahan. Pysyi myös maassa hyvin.

Paikkamakuu: Tehtiin toisessa ryhmässä tokavikana koirakkona. Varmistelin paikalla oloa (ehkä turhaankin). Pysyi hyvin, tosin nousi ennen käskyä.

Ainakin tuntuu siltä, että kummallekin jäi hyvä maku. Iitaa ei tuntunut haittaavan palkatta jääminen ja saihan se nakkia suoritusten jälkeen.

Nyt vain odotellaan millaista palautetta saadaan. Mitään meille ei vielä kerrottu. :D

perjantai 14. joulukuuta 2012

"Kenraaliharjoitus"

Eilen Iita vietti päivää maaseudulla hangessa riekkuen.

Tänään käytiin tokoilemassa viimosen kerran ennen sunnuntain koitosta. Koitos ja koitos. Me ollaan se "jäniskevennys" :D Yksin on kiva treenata, kun ei yhtään tiedä onko se sielläpäinkään. Lisäksi joku tauno oli jäädyttänyt meitin kentän ihan kynnöspelloks. Iitasta toki oli kiva kaivaa jäätä..

Paikkamakuu: Uhmasin kaikkea ja jätin tekemättä. :D

Seuraaminen: Tehtiin normaalia pidempää pätkää. Hienosti meni. Jotenkin vaan tuntuu, että koira jostain syystä välillä tuppaa painamaan. Enkä tiedä miksi. Ikinä ei ole ennen sitä tehnyt. Ennen se vaan irtosi. Mentiin hidasta ja juostenkin. Kaikki ok. Palloa palkaksi.

Liikkeestä maahanmeno: Tällä kertaa ei jäänyt seistä pönöttämään "seuraa" -käskyn saatuaan. :D Eli seurasi hyvin ja seuruutinkin normaalia pidempään, kun tuppaa ennakoimaan käskyn. Meni mielestäni maahan nopeasti.

Luoksetulo: Tulihan se. Kauhiaa sutimista vaan, kun alusta oli liukas. Hyvin kuitenkin yritti.

Nouto: Minä en sitten tykkää. Mutta jos pari viikkoa takaperin koira ei osannut noutaa, niin nyt se lähtee reippaasti hakemaan ja tuokin ihan nätisti sivulle perusasentoon asti kapulan. Pitää, kunnes käsi osuu kapulaan. Eli ongelmana edelleen pito ja muutenkin pientä viilausta on. Mutta nyt se on kummankin mielestä kivaa. :)

Nyt koitetaan kumpikin nukkua yö ja lähdetään aamulla Lykyn ja Tian kanssa metsään rentoutumaan. :)

torstai 13. joulukuuta 2012

Syksyn sävel on valovuosia jäljessä oleva blogi..

Mistähän sitä lähtisi tätä kaikkea purkamaan. Piti oikein kalenteri ottaa naaman eteen, jotta tietäisi mistä ollaan jäätetty kertomatta. :D

Pe 6.7. Käytiin toisella mökillä pyörähtämässä, mummoa ja pappaa morjenstamassa. Iita ui joessa koko ajan ja sai leikkiä Topin (kiinanharjakoira) ja Lyylin (pk collie) kanssa.



Iita ja Lyyli

Iita ja Lyyli

Iita ja Topi

Iita, Lyyli ja Topi


Iita joella

Majava :D

Vesileikit on kivoja
Su 8.7. Lähdettiin Ellin ja karjakoirien kanssa lenkille ja makkaranpaistoon. :D Koirat sai kaikki juoksennella vapaana ja Iitakin oli aika mukavasti kuulolla. Iita kävi vähän väliä uimassa, nyt kun kerran osaa jo uida. Melkoinen vesipeto siis. Hienoa oli nähdä kuinka kivasti Iita ja sen kakkos poikaystävä Mio tulivat toimeen keskenään. <3



Mio, Iita ja Katla

Pe 13.7. Mentiin porukalla isäni luokse Havumäkeen (Joutsa). Mukaan lähti siis Tia ja Lykky, koska lauantaina oli tarkoitus mennä Leivonmäen näyttelyyn aiheuttamaan vähintäänkin pahennusta. :D
Perjantaina vietettiin aikaa koirien kanssa pellolla, jossa Lykky sai juosta sydämensä kyllyydestä ja Iita löntystää perässä. :D Käytiin myöskin uimassa ja saunomassa illalla.



 
 

La 14.7. Oli vuorossa Leivonmäen Ryhmänäyttely. Iita pyörähti kehässä ensin saaden tuomarilta arvosanan JUN H. Lykyn vuoroa odoteltiin innolla. Lykky saikin parhaan mahdollisen arvostelun ollen NUO ERI1 ROP SERT. Oltiin kyllä kaikki onnellisia siitä!



Iita kehässä

Lykky kehässä <3
 
 
20.7. Osallistuttiin vääränrotuisina Karjakoirien kesäpäiville Ellin luona. Ei kyllä kuuluttu joukkoon ollenkaan. :D Tokoiltiin illalla ja siinä se sitten olikin. Minä en osannut ja koirakin oli ihan kuutamolla. Mitä pienistä..


Katjalle kiitos kuvista!

Tiimiverkkarit..
 
Elokuussa pyörähdettiin Kuopiossa Sawo Show:ssa. Kiitos Marjolle vielä seurasta ja kyydistä. :D Iita kävi perjantaina kehässä JUN H arvoisesti. Ei tuomari-setä pitänyt. Mukana menossa oli perjantaina myös lapinkoirat: Dagolas Yönsydän "Hertta", Ikuisesti Aika Yllätys "Hilla", Jäkäläkummun Palsamilla "Tara", Jäkäläkummun Tandemilla "Titta", Jäkäläkummun Rin Tin Tin "Reino" sekä Jäkäläkummun Ääkennääpä "Elvi". Osa kokoonpanosta lähti takaisin kohti Jyväskylää ja Elvikin illan tullen kotiinsa hotelli majoituksesta. Meille jäi viikonlopuksi neljä koiraa eli Iita, Hertta, Hilla ja Reino.
Lauantaina Iita ehkä hieman yllätti kehässä ollen JUN EH4. Niin hieno lopetus tämän vuoden näyttelyille. :)
Koko viikonloppu meni koiraporukalla hienosti. Oli oikein mukava kokemus.
 
<3

Takaa eteen: Hilla, Hertta, Riska ja Iita. (kuvannut: Pia Kauha)
 
 
Lokakuussa Iita kävi Minnan ja Pian mukana lonkka- ja kyynärkuvissa. Tulokset olivat hyvät B/B ja 0/0. :) Kiitoksia vielä sisarusten omistajille avusta!
13pv käytiin Iivanan kanssa ekaa kertaa osallistumassa möllitokoon. Iita oli oma innokas itsensä pysyen kuitenkin kivasti hanskassa. Sijoitusta ei tullut, mutta oltiin möllitoko möllialokas luokan iloisin pari. :D Ei uskoisi millään.
 
 
Nyt ollaan syksy treenailtu ja lenkkeilty. Kiitos lenkkiseurasta äitille, Saanalle sekä Tialle! Lisäksi suuri kiitos äiteelle joka on ollut isona apuna nyt, kun meidän lauma pieneni parilla jäsenellä. Kepo ja Vilma muuttivat pois. Kiitos myös Tiimiverkkareille, Minnalle ja Elinalle vierailusta!
 
Aava, Iita, Tara, Titta ja Reino (kuvat: Minna Rummukainen)

Iita, Reino ja Titta. Kuka ei kuulu joukkoon?

Äiti ja lapset. :D