tiistai 23. elokuuta 2016

Kenraalit ja jumppaa

Sunnuntaina treenattiin illansuussa Jennin kanssa Lievestuoreella. Kylttejä ei ollut, telineitä ei ollut, mutta rallya me tehtiin silti. Käytiin läpi vähän haastavia juttuja mitkä saattaisi olla ongelmallisia. Iitan kanssa täytyy vain muistaa luottaa siihen. Se kyllä osaa. Käännöksissä ja sivulle siirtymisissä on vaarana tuplaistuminen joten tarkkana saa olla. Pyörähdyksen jälkeen taas on muistettava uusi käsky seuraamiseen.
Hilma sai vain vähän demota takapäänkäyttöä. Siitä lähdettiinkin kohti Jyväskylää.

Eilen tytöt jumppaili korokkeella takapäätä. Iita ei tahdo sisäistää ideaa, kun taas Hilma kikkailee vaikka miten korokkeella. Tätä on kyllä jatkettava jos ei joka päivä niin ainakin useampi kerta viikossa!

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Karnevaalit!

Viime viikolla pidin kesälomaa loput pari päivää. Torstaina mentiin Niemisjärvelle suunnittelemaan Karnevaaleja ja käytiin testikierros "Kiva koirakansalainen" -testiä. Testissä olin avustamassa lähinnä häiriönä eli ajoin polkupyörällä. Oli kiva nähdä miten testi käytännössä menee ja mitä siinä tapahtuu.

Omat koirat treenasin vielä siihen päälle. Iita ei löytänyt ruutuun, ei kiertänyt merkkiä eikä seurannut. Noudon teki ihan hyvin. Siitä siis johtui, että jätin Iitan pois Karnevaalien möllitokosta.
Hilma teki ihan hyvin rally-toko juttuja.

Sunnuntaina 14.8. oli siis Karnevaali päivä. Oltiin ajoissa paikalla valmistelemassa paikkoja. Tarkoitus oli aloittaa rally-tokon voittajaluokalla, mutta kun voittajan ainoa koirakko oli poissa siirryttiin suoraan avoimeenluokkaan. Avoimessa oli ainoastaan Iita ilmoitettuna. Kävin siis vähän veryttelemässä Iitaa sillä välin, kun rataa muokattiin. Pian pääsinkin rataan tutustumaan.

Avoimenluokan rata

Ensimmäisenä oli houkutus jota ei olla paljoa harjoiteltu ja melkein heti perään hyppy joka myöskin jäänyt vähemmälle harjoittelulle. Hyvä rata siis meille! Kyltillä numero 8. tuli -10. Tuplaistuminen jota en huomannut enkä kylttiä uusinut. Muuten ihan ok rata. Elli kyllä kysyi miltä tuntui koska oli näyttänyt ihan hyvältä. Itse en ollut tyytyväinen. Parempaankin pystytään. Mutta ihan ok.

Iita avoimenluokan 1.

Seuraavana luokkana oli alokasluokka jota lähinnä seurasin kameran linssin takaa. Hilman kanssa en hirveästi ehtinyt valmistautua. Rataan tutustuin nopeasti. Vaikeita paikkoja Hilmalle oli paljon ja päätin jo etukäteen missä palkkaan, koska tiesin sen tarvitsevan palkkaa ja tiesin hankalat paikat.

Mölliluokan rata

Omaa vuoroa odotellessa Hilma oli rauhaton ja keskittyi ihan kaikken muuhun kuin tekemiseen. Radalle mentäessä korvat oli täysin hukassa. Radallakin meno tuntui pahalta, mutta jostain syystä se näytti seuraavalta..

'

Hilma teki töitä hienosti 97p edestä ja sijoittui todella nopealla ajalla luokkansa ensimmäiseksi. Lisää palkkaa tarvitsee seuraamiseen, mutta ilmeisesti suorittaa ja suoriutuu muuten hyvin. 

Mölliluokan palkintojenjako

15.8. Iitalla kävi hieroja. Ihana Mirva kävi hieromassa pienen reppanan ja löytyihän sieltä vikaakin. Lavat oli jumissa, samoin selkä. Kipeää teki paikoin. Selästä löytyi myös mahdollisesti fasettilukko joka voi tarvita jatkotoimenpiteitä. Hieronta teki selkeästi hyvää, koska jo illalla Iita heilutti iloisesti häntäänsä. Myöskin kamala kärttyisyys on vähentynyt ja leikit Hilman kanssa maistuu taas. Katsotaan piakkoin uutta aikaa ja hierotaan lisää. 

18.8. torstaina treenattiin Mirvan kanssa. Iita teki ainoastaan seuraamista ja vähän leikin varjolla jääviä. Seuraamisessa keskityttiin minun mielentilaan ja siihen etten painosta Iitaa ja voi että se minun pieni iloinen koira löytyi sieltä! Myös Mirva teki Iitan kanssa seuraamista ja Iita oli iloinen. Siihen tähdättiin ja siihen lopetettiin. 
Hilma teki rally-tokoa. Ensin vain seuraamista Mörri -häiriössä. Seuraaminen oli jo ajoittain oikein hyvää ja siitä pyrin palkkaamaan. Myös pieni pätkä rallyrataa sujui ihan kivasti. Loppuun tein Hilmalla tokon alokasluokan hypyn, mikä oli pientä varastamista lukuunottamatta hyvä ja loppuu Hilma sai metsästää irrallaan nameja. Hyvät treenit siis kaiken kaikkiaan.

Lauantaina 20.8. Hilma aloitti juoksut.







sunnuntai 7. elokuuta 2016

Tuotetestaus!

Alku kesästä yhteistyökumppanimme Faunatar lähetti meille testattavaksi DogArmor -PanssariPedin.

Materiaali on hyönteisiä torjuva ja nujertava, koska se on käsitelty permetriinillä. Kangas oli suhteellisen ohutta. Helppo ottaa mukaan eikä hiosta isompaakaan karvaturrikkaa.

Meillä peti sijoitettiin lattialle ja Iita omi sen heti itselleen. Se tykkäsi makoilla siinä pieniä hetkiä kerrallaan. Tarkoitus oli erityisesti testata toimivuutta punkkeja vastaan. Pedin tehosta en osaa varmaksi sanoa. Punkkeja ei ole ollut, mutta ollaanko vain vältetty punkit vai toimiko peti?

Iitan iho-oireiden jälkeen jouduin ottamaan pedin pois käytöstä. Tulehtunut iho ei houkutellut käyttämään mitään mikä voisi aiheuttaa lisää oireita. Mistäs minä tiedän olisiko peti mitään aiheuttanut tai pahentanut, mutta minimoin riskit.

Koska varsinaista mielipidettä en osaa nyt oikein käytöstä muodostaa listaan vain plussat ja miinukset.

Plussat:

+ Kevyt  
+ Pestävä
+ Suhteessa edullinen
+ Helppo käyttöinen
+ Hajuton
+ Käy monelle koolle
+ Torjuu punkit?

Miinukset:

- Ei pysy lattialla paikallaan
- Torjuuko punkit?
- Väri vaihtoehtoja ei ole
- Permetriini ei sovi kissoille



Iita omi DogArmorin itselleen. 


Plussaa siis huomattavasti enemmän, mutta koska mitään varmuutta mistään ei ole, suosittelen kuitenkin kokeilemaan. Jos koiralle ei käy niskaan laitettavat nestemäiset karkoitteet tai punkkipannat, osta tämä ja testaa. Hilmakin makoili peitteellä eikä saanut mitään oireita eikä tosiaankaan yhtään punkkia ole löytynyt. Kokeilemisen arvoinen siis!