keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Lömällä!

Viimeisestä päivityksestä on hetki aikaa ja paljon on tapahtunut.

25.5. käytiin Iitan kanssa metsässä eksymässä. Keli oli mitä mainioin. Aurinko paistoi ja oli kuuma kuin saunassa. Kierreltiin uusia polkuja ja lopulta päädyttiin melkein Vaajakoskelle asti. :D Kolme tuntia meni nopsaan vain luontoa ihmetellessä.

26.5. käytiin ensimmäisen kerran kokeilemassa Flyballia. Hypyt meni ihan hyvin, mutta se itse Flyball lauta mistä pallo pitäisi saada, aiheutti Iitalle harmaita karvoja. Liian kevyellä kosketuksella pallo ei lentänyt ja se vaatineekin paljon harjoittelua. Kuumakin oli ja neiti koetti sitten päästä helpommalla ja kaivaa pallon pois kolostaan. :D Kiitos Pipelle treeneistä!
Lopuksi Iita sai leikkiä shelttipoikien Rockyn ja Rambon kanssa. Mukana menossa olivat myös sheltit Sohvi ja Zorro.

27.5. treenattiin tokoa. Harjoiteltiin noutoa, kaukoja, seuraamista, paikkamakuuta, liikkeestä seisomista ja luoksetuloa. Treenit oli hyvät ja sitä myöten mielikin. :)

30.5. sekä kissa että koira saivat matolääkkeet.

31.5. allekirjoittanut kaapattiin. Iita pääsi mökille mummon ja papan hoiviin ja minä sain vapaan viikonlopun.

12.6. saatiin uusi lenkkikaveri eurasier tyttö Nalle. Käytiin Ankeriasjärvellä kävelyllä ja Iita kävi samalla uimassa.

13.6. tokokoe Pieksämäki. Jännitystä ei ilmassa ollut niin paljoa kuin aiemmilla kerroilla. Jotenkin treenikertojen vähyys ja laiskottelu saivat aikaan olon, että mihinkään kokeeseen ei edes olla menossa. Kyyti saatiin Saanalta ja mukana oli tietenkin Iitan musta-valkoinen hurmuri Tomy sekä uusi musta-valkoinen tuttavuus Honey.
Paikanpäällä käytiin ilmoittautumassa ja Iitaa käytin tarpeilla. Olo oli rento ja siksi vähän ahdistikin. Käytiin myös katsomassa muutama suoritus hallissa. Halli tuntui jotenkin sopivalta, kun siellä oli niin rauhallista ja hiljaista. Käytiin ennen kokeen alkua moikkaamassa Iitan velipoikaa Reinoa, joka oli tullut samaan kokeeseen ja kuin sattumankaupalla, oltiin vierekkäin ryhmäliikkeissä. Vahinkoja minimoidaksemme annoimme koirien moikata toisiaan ennen halliin menoa.

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 8½
Seuraaminen taluttimetta 9
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 8½
Liikkeestä seisominen 0
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 8

ALO1 166,5p, 7/14 ja TK1! :)

Luoksepäästävyydessä tuomari testasi kovasti Iitan hermoja. Hämmensi niin kauan, että ilme pikkuisen värähti. :D Paikkamakuu oli ehkä se jännittävin asia, koska olin varma, että Iita ei siellä pysy veljensä vieressä. Kuin onnenkaupalla saatiin paikkamakuusta 10, koska tuomari ei kuullut kaksoiskäskyäni maahanmenossa eikä huomannut, että Iita ennakoi perusasennon. :D
Ensimmäisen seuraamisen keskeytti tuomari. Hihna oli liian tiukalla. Lopuksi vielä sanoi: "Kovasti yritit sössiä tuota seuraamista, mutta epäonnistuit." Toisessa seuraamisessa oli hyvä tekemisen meininki vaikka tässä vaiheessa jännitinkin paljon itse. Katsojien aploodit seuraamisen jälkeen oli aika harvinaista ja hienoa kuultavaa. Harmi, että en saanut videolle suoritusta niin en itse tiedä miten se meni.
Liikkeestä maahanmeno oli varmaa Iitaa. Maahanmeno oli kuulema ollut todella nopea. Koira oli vain pudonnut maahan.
Luoksetulo oli muuten mahtava, mutta perusasento jäi taas uupumaan.
Liikkeestä seisomisessa tuli joku katkos koiran päässä ja se menikin maahan. Kehuin kuitenkin, mitäpä näistä.
Estehyppy meni taas hieman vinoon, mutta kyseinen tuomari ei siitä pisteitä vähentänyt.
Jotenkin kummassa pisteitä kertyi sen verran, että saatiin koulutustunnus ja itkuhan siinä pääsi. On se vaan niin hieno tyttö. <3

Iita ALO1 TK1 ja Tomy ALO1




15.6. lähdittiin Toivakkaan talkoohommiin. Vähän jännitti viedä Iitaa paikkaan jossa on muita koiria, mutta kaikki meni paremmin kuin hyvin. Iita sai seuraa kahdesta labradorinartusta Larasta ja Lulusta. Tytöt uivat paljon ja leikkivät pihalla. Iita kävi keräämässä heinäpellolta muutaman punkin matkaansa ja kävipä myös hätyyttelemässä kanojakin. Kana parat.

Iita ja labbikset

Kuka ehtii ensin hakemaan lelua?

Kepo ja tytöt




Juhannus meni Lievestuoreella tutulla porukalla. Iita pääsi uimaan perjantaina (21.6.) Suskun ja allekirjoittaneen ottaessa aurinkoa. Iitasta on tullut oikein mestari uimari ja se pitää pallon noutamisesta yms.

Pallo on todella kova juttu.

Rrrravistus

Rantavahti <3



Juhannuspäivänä tehtiin reissu Havumäkeen. Iita pääsi jokeen uimaan ja telmimään Topin kanssa. :)

26.6. päästiin työkavereitten mukaan heidän mökille. Iita pääsi leikkimään toisten koirien kanssa. Nalle oli vanha tuttu ja nuorisolla meni taas leikit hyvin yksiin. Caron kanssa oli mukava seikkailla pitkin tiluksia ja Nikitaankin päästiin tutustumaan. Nikitan kanssa meni kahdestaan ihan rennosti, mutta kolmannen osapuolen tultua lähettyville, Iita sai Nikitalta kunnon pöllyytyksen. Onneksi neiti ei ollut moksiskaan eikä vastannut mihinkään uhitteluihin.
Rannalla oli mukava telmiä ja juosta pitkin pusikoita. Uiminen viilenti mukavasti ja kaikenkaikkiaan päivä oli kiva. Kiitos Hanna, Riitta ja Luca, että päästiin mukaan!

Nalle ja Iita <3

Nikita the Korvakoira

Caro, Nalle ja Iita <3


28.6. käytiin eläinlääkärissä hakemassa rokotteet. Mukana oli sekä kissa että koira. Iita sai kennelyskärokotteen ja oli muutenkin terve tyttö. Kaapo sai kolmevuotisen rokotteensa ja oli myöskin hienossa kunnossa.

29.6. Iita pääsi taas uimaan. Mikäs sen mukavampaa. :) Sama toistui seuraavana päivänä ja silloin testattiin uusia pelastusliivejä. Hyvin se uinti niilläkin onnistui.

Uudet liivit testissä.


1.7. oli allekirjoittaneen surunpäivä. Rakas kissani Kaapo vaihtoi omistajaa. Ikinä en uskonut tämän päivän tulevan, mutta niin se vaan tuli. Kaapo on joutunut viime aikoina olemaan paljon kotona yksin Iitan ja minun matkustellessa ympäriinsä. Onnekseni löytyi ihana pariskunta joka halusi antaa kodin rakkaalle ystävälleni. Kaapo pääsi uuteen kotiin Jyväskylään toisen kissan kaveriksi. <3

Ystävykset <3

<3

1 kommentti: