lauantai 12. tammikuuta 2013

Yrittänyttä ei laiteta..

Viime ajat on olleet aika hiljaista. Mitään ei olla tehty eikä missään käyty.

Tänään allekirjoittanut otti itseään niskasta kiinni ja lähti treenailemaan. Meidän lähellä on kiva päiväkodin parkkipaikka jossa on hyvä yhden koiran kanssa treenailla. Parkkipaikka on osittain aidattu ja siitä näkee hyvin jos joku menee ohi.

Aloitettiin paikkamakuulla. Kelloa en katsonut ja huomiota kiinnitin siihen, että koira olisi mahdollisimman paikoillaan. Hyvin meni. Seuraamista tehtiin erilaisilla kaavioilla. Seuruutin pidenpää pätkää ja lyhyempää, käännöksillä ja ilman. Itse koitin keskittyä katselemaan eteenpäin ja palkkasin silloin, kun Iita oli nätisti. Hienosti meni. Olin todella tyytyväinen. Lisäksi tehtiin erikseen käännöksiä paikallaan. Luoksetulo oli vähän laiskaa. Nyt Iita oli kyllä kuulolla ja lähti heti käskystä, mutta vauhtia saisi olla enemmän. Liikkeestä seisominen oli nyt paremmin hajulla ja sitä tullaan jatkossakin harjoittelemaan maahanmenoa enemmän. Palattiinkin tuossa seisomisessa vähän taaksepäin ja muisteltiin miten se menee. Pari hienoa pysähdystä ja se oli siinä. Lisäksi otettiin noutoa ja Iita lähtikin hienosti hakemaan kapulaa, mutta palautus meinasi mennä läskiksi. :D Hyvin se kesti kuitenkin pientä ojennusta asiasta ja oikein kovat kehut hyvästä palautuksesta. Pitoakin löytyi jo jonkin verran ja sitä koitetaan lisätä pikkuhiljaa.
Pientä käytöshäiriötä aiheutti pari dobberia jotka menivät parkkipaikan ohi ja siitä käytiin aika tiukka keskustelu, tarvitseeko toisien koirien näkemistä kommentoida vai ei. Taisin voittaa eli tilanne Milla-Iita 1-0.
Loppuun tehtiin vielä vähän käännöksiä ja kovat kehut hyvästä työstä.

Kaikin puolin jäi hyvä mieli reippaasta pikku koirasta. :)

Eilen Iita vietti päivän mökillä mummin ja papan kanssa. Kovasti sai sieltäkin kehuja. Hyvin pysyi pihassa irrallaan ja juoksi kovasti. Äitinikin oli treenannut seuraamista mökillä ja on hienoa kuinka joku muukin innostuu tekemään pienen pätevän kanssa. <3

Nyt tämä tyttö jättää koiran mummin hoiviin ja lähtee valmistautumaan syntymäpäivien viettoon. Taas tulee vuosi täyteen, mutta aikuiseksi en kasva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti