keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Aika juoksee ja mä vaan kävelen..

Vaikeaa tämä kirjoittaminen. Paljon on taas tehty ja paljon on asioita tulossa. Käydäänpä siis purkamaan vähän tätä vyyhtiä.

Pitkäperjantaina vietettiin koirapäivää Jattilassa. Mukana oli oikein kiva porukka sekä vanho tuttuja että uusia tuttavuuksia. Iita pääsi rally-tokoilemaan ja tokotokoilemaan. Pätevä tyttö. Hilma pääsi leikkimään ja juoksemaan putkeen. Lisäksi molemmat osallistuivat esineruutuun josta koirien tuomat esineet sai pitää itsellään. :) Tytöt hakivat herkkuja ja Iita reppana banaanin.

Hilman kurssikin saateltiin loppuun ja täytyy sanoa, että kiitos taas Etoelävän Ellin! Jos itse ei useinkaan tajua niin Elli kyllä osaa hommansa ja löytää ne positiiviset asiat koirastakin. Viimeisellä kerralla harjoiteltiin seuraamisen ja liikkeestä maahanmenon alkeita, takapään käyttöä ja ruutua.

11.4. käytiin reissu Hirvensalmella näyttelyssä. Hilma oli meiltä edustamassa ja seurana meillä oli Pia ja Pian laumasta, Turre, Otto ja Riska. Hilma oli hienosti PEK1 kp ja Rop-pentu! Sain vielä kunnian esittää Ottoa kehässä ja sekös oli hauskaa. Aina kiva saada uusia kokemuksia eri koirista.

Riska ja Hilma

12.4. olikin sitten Iitan vuoro. Ei tosin näytellä edes kaunista vaan kokeilla rally-tokoa. Keski-Suomen lappalaiskoirien alajaosto järjesti Etoelävän kanssa rallykokeilun ja pakkohan se oli mukaan päästä. Saatiin palautetta harjoitella kyltit ja säännöt ja suunnata kokeisiin. :)

18.4. oli tuomiopäivä. Ilmoitin Iitan tokokokeeseen Pieksämäelle ja lähdettiin kaksin matkaan. Matkalla ahdisti ja oksetti. Miksi sitä kiusaakaan itseään mokomalla. Onneksi paikalla oli Minna ja velipoika-Reino joten aikaa saatiin kulumaan ja jännitystäkin laantumaan. Tässä sitten ne kootut:

Paikkamakuu 10 - Pehkosen setä oli ehkä hieman sokea. Iita kyllä vaihtoi ainakin kerran asentoa.
Seuraaminen 9 - Ei kai ihmeitä. Ei se hyvältä tuntunut eli ei parasta Iitaa.
Liikkeestä maahanmeno 10 
Luoksetulo 8 - Stoppi valui hieman ja perusasento oli auttamatta vino.
Liikkeestä seisominen 9 - Ei kai tässäkään ihmeitä.
Nouto 6 - "Tässä meillä oli nouto" kuului tuomarin suusta. Iita meni äristen kapulalle ja palautus vino
Kaukot 9 - Ei noussut taaskaan ekalla.
Hyppy 0 - Kommunikaatio katkos. Iita teki jojohypyn heti takaisin ja siitä koko liikkeen nollaus.
Kokonaisvaikutus 8½ 

Harmittavat 157,5 pistettä. Mutta tulipahan se avoinkin korkattua.

3.5. lähdettiin Joutsaan mätsäriin. Oli kevään oikein lämmin päivä ja hyvin koirat kuitenkin jaksoivat. Hilma oli pentuluokassa punaisten 2. ja Iita pystykorvissa punaisten 4. Päivän päätteeksi mentiin tyttöjen kanssa isukkia moikkaamaan ja tytöt saivat juosta pihalla vapaana mielin määrin.

5.5. oltiin molempien tyttöjen kanssa ensin mummilla kylässä ja mentiin siitä sitten Palokkaan mätsäriin. Molempia en saanut kehään joten toinen piti valita. Hilma pääsi harjoittelemaan ja kyllä me harjoiteltiin! Niin paljon, että väsy tuli molemmille. Koiria oli aivan tuhottomasti ja aikaa kului. Hilma ei vaan yksinkertaisesti jaksanut enää olla vaan paikoillaan. Lähdettiin kotiin siis tyhjin käsin.

9.5. mökkeiltiin päivä. Se oli mielenvirkistystä kaikille. Hilma ei hukkunut jokeen eikä karannut naapuriin.

14.5. helatorstai ja Lappalaiskoirien kevätretki! Koiria oli kivasti paikalla ja onneksi sain matkaseuraksi ja apukäsiksi siskoni Marin ja kummityttöni Nellan. Iita pääsi juoksemaan metsässä irtikin Ruka nimisen uroksen ja Irmeli nimisen narttupennun kanssa. Oli oikein mukavaa ja kahvit lenkin päätteeksi kruunasivat kaiken!

16.5. lähdin sekalaiseen seuraan Varkauden kv näyttelyyn. Pian ja Hannan kanssa vietettiin päivä ja taas kiitos Pialle luottamuksesta ja lainakoirasta! Omia ei siis ollut mukana vaan sain esittää lapinkoira Netan kehässä. Netan kanssa meillä ei kovin loistokkaasti mennyt, mutta hauskaa meillä oli!

Lainakoira Netta.
17.5. tuomiopäivä osa II. Keuruu ja tokokoe. Haettiin mummo kyytiin ja köröteltiin muorin kotikonnuille. Tällä kertaa jäi vielä vähemmän kerrottavaa, mutta selitellään nyt kuitenkin:

Paikkamakuu 6 - Iita oli todella levoton. Asento vaihtui tuomarin mukaan useaan kertaan.
Seuraaminen 9 - Ei moitteita vaikka ei se hyvältä tuntunut nytkään.
Liikkeestä maahanmeno 10 
Luoksetulo 6 - En edes oikein muista mitä siinä tapahtui.
Liikkeestä seisominen 0 - En voinut uskoa, että Iita lähtee kävelemään perään!
Nouto 6 - Varasti, tiputti
Kaukot 5 - Molempiin istumisiin kaksi käskyä. Ei nouse ei.
Hyppy 9 - Paranti huimasti!
Kokonaisvaikutus 9 - Tuomari piti kovasti. Koira oli iloinen ja käskyt pehmeitä.

128p ja voihan kikkurankäkkyrät!

18.5. vietiin Iita mökille lepäilemään ja Hilma pieni pentu kasvoi kertaheitolla aikuiseksi ja aloitti ensimmäiset juoksut!

23.5. Hilma pääsi Vaajakosken Mustin ja Mirrin järkkäämään mätsäriin. Keli oli tuulinen, mutta siitä ei neiti välittänyt. Sijoitus oli isojen pentujen punaisten 3.

Kuva: Vaajakosken Musti&Mirri26.5. treenattiin Ellin kanssa näyttelyhommia. Lisäksi tietysti tokoiltiin ja Hilman kanssa harjoiteltiin kaksi uutta juttua. Toinen oli merkin kierto ja toinen liikkeestä seisominen. Lopuksi Hilma pääsi myös kokemaan leikkiä karjakoirien kanssa. Kiitos Ellille taas!

Liikettä

Seisomista

Rita ja Hilma

Rita, Katla ja Hilma
31.5. Mänttä-Vilppula ja viimeinen pentuluokan näyttely. Hilma oli PEK1 kp ja Rop-pentu! Kiitos Pia, Heidi ja Hanna seurasta! 

Palkinto pose. Kuva: Heidi Harjunpää

Herkkä hetki. Kuva: Heidi Harjunpää
7.6. päästiin Pian opastuksella kokeilemaan verijälkeä tyttöjen kanssa. Hilma oli kyllä hyvin juonessa mukana ja merkkasi makuut selkeästi, kun taas Iita veti ilmavainulla siksakkia pitkin kangasta ja veti kulmat pyöreiksi. Hauskaa oli silti! Ja tytöt pääsivät tietysti leikkimään toisten koirien kanssa mikä oli varmasti se kohokohta. Kiitos Pia!

Turre ja Iita

Hilma ja Turre

Sisu ja Iita

Sisu, Hilma ja Maija

Sisu, Maija, Hilma, Iita ja Turre
Lisäksi ollaan tietenkin lenkkeilty, uitu ja treenailtu. Koitetaan taas terävöityä ja päivittää blogia. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti