torstai 11. kesäkuuta 2015

Voi kun tämä voisi jatkua aina..

Tänään käytiin tyttöjen kanssa metsälenkillä päivällä. Kyllä täytyy sanoa, että sielu lepää ja sitä jotenkin hukkaa kaikki ajatukset sinne metsään, kun noita höpsöjä katsoo.
Iitalla oli vauhti päällä ja sellainen se on ollut siitä lähtien, kun paino ja karvat tippuivat. Painoa Iitalla siis tällä hetkellä 16,2kg.
Hilma taasen aloitti heti ensimmäisen ojan löydettyään sen hirveän virtahepo leikin. Se loiskutteli ojassa ja työnsi naamansa veden alle ja puhalteli kuplia. Iita räksytti kuivalla maalla ja koitti saada Hilman ojasta pois. Vihdoin ja viimein Hilma luovutti ja lähti takaa-ajoleikkiin Iitan kanssa. Ei voi mitään, mutta pistää naurattamaan. Ilo katsoa kuinka Iita on piristynyt ja kuinka sillä on kaverin kanssa kivaa.

Illalla oltiin kennelkerhon koulutuksessa. Porukkaa ei paikalle paljoa tullut, mutta treenit pidettiin silti. Hilma juoksenteli näyttelyrinkiä kaukkarin kanssa ja lystiä meinas olla koirilla liikaakin. Tarpeeksi, kun juostiin, saatiin koirat asettumaan ja ohjaajat kirjaimellisesti lämpimäksi.

Iitan kanssa tokoiltiin. Seuraamiseen saatiin liikkurointi ja heräteltiin koiraa nopeilla käännöksillä ja pysähdyksillä. Kaukoissa oli alkuun taas täysi tahmeus. Toisella yrityksellä nousi ensimmäisellä, mutta eteni liikaa. Kolmas kerta toden sanoi ja liike oli kaikkiaan hyvä.

Hilman kanssa tein välissä perusasentoja jotka on edelleen vaikeita ja seuraamispätkiä jotka sujuu jo paremmin. Lisäksi tehtiin liikkeestä maahanmenoja ja seisomisia. Paikalla istuminen alkaa jo jotenkin sujumaan ja neiti malttaa hetken aikaa jo odottaa vaikka otankin askeleen taaksepäin. Hyvä Hilma!

Iitan kanssa jatkettiin noudolla jossa lähdettiin ihan siitä, kun liikkuri tuo kakapulan. Se oli vaikeaa. Siitä päästiin jo itse liikkeeseen ja siinä tällä kertaa Iita ei varastanut, mutta ei palauttanut kunnolla. Siihen avuksi kehut heti, kun kapulan maasta nostaa. Seuraa ongelma palautus. Nousee ylös heti luovutuksesta. Sitä jankattiin monta kertaa. Kapula suuhun - luovutus - koira sivulle - kapula suuhun - luovutus -koira sivulle jne. Lopulta yksi hyvä nouto kokonaisuutena ja oltiin tyytyväisiä. Siitä siirryttiin hyppyyn. Iita ennakoi ja lähti "valmis" -sanalla. Iita myöskin unohti istua. Iita ei tullut perusasentoon. Jankattiin liikkurointia ja palkattiin istumisesta. Loppuun otin suoraa luoksetuloa ja sekään ei onnistunut. Iita painui maahan. Iita ei lähtenyt käskystä luokse. Iita painui uudestaan maahan ja sai siitä palautteen. Iita suuttui. Iita unohti suuttumuksen, kun lähdin sitä karkuun ja kutsuin sen juostessani luokse. Siitä isopalkka ja treenin lopetus.

Huomenna tehdään jotain ihan muuta.. huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti