maanantai 12. syyskuuta 2016

Kuulumisia

26.8. käytiin Muuramessa rally-toko kisoissa. Itsellä oli kamala väsymys ja jotenkin epäkisaajamainen olo. Koiraan se heijastui heti. Iita unohti eteenistumisen kokonaan ennen kisaa.

Muuramen Avorata


Rata ei tuntunut mahdottomalta eikä oikeastaan edes vaikealta. Ensimmäisellä kyltillä miinuksia tuli tuli siitä, että Iita seisoessaan kääntyi, kun kiersin sen ympäri. Ensimmäinen eteenistumis tehtävä sujui ongelmitta, mutta siihen se jäikin. Toisen eteenistumis tehtävän uusin, kun Iita ei vaan istunut eteen vaan tarjosi takaisin sivulle. Uusinnan jälkeenkin se teki ylimääräisen lenkin edessäni ja eteenistuminen tuntui mahdottomalta. Suurin avuin ja elein sain kuin sainkin sen istuutumaan eteeni ja matka jatkui. 85p saatiin pidettyä kasassa eli hyväksytty tulos. Kirjoja jaettaessa tuomari kehui Iitan työskentelyä ja harmitteli tuota yhtä epäonnistunutta kylttiä. Sanoin tuomarille: "Tämä ei ollut meidän parhaita päiviä." johon tuomari vastasi ihmeissään: "Eikö?" Ilmeisesti se ei sitten niin pahalta näyttänyt kuin miltä tuntui. Alla ensimmäinen kisavideo jonka Jenni ihana kisakaveri kuvasi!
Sen suuren harmituksen ja ihmetyksen jälkeen ollaan tehty eteenistumis jumppaa. Ja kaikki on sujunut hyvin.


28.8. olin turistina katsomassa pentunäyttelyä ja ulkoiluttamassa kameraa pitkästä aikaa. Keli suosi ja mieli tuntui virkeältä.


Pientä pohjustusta siihen mitä seuraavaksi tapahtui..

Rakas ystäväni oli sattunut tekemään itselleen pienen tuplabuukkauksen (joista olen itsekin tunnettu) joten hän halusi tarjota minulle mahdollisuutta kilpailla hänen koirallaan rally-tokossa. Asia on kunnia asia minulle. Myöskin hyvin jännittävää paristakin syystä;


1) Jännitän aina kisoja
2) Koira on "vieras"
3) Kyseessä on voittajaluokka


2.9. sovittiin Mirvan kanssa treenit Köhniölle. Iitan kanssa tein jumppaa ja vähän hyvin sekalaista tokorallysekoitusta. Treenien päätarkoitus olikin harjoitella Oivan kanssa. Oivan kanssa vähän tutustuttiin ja opettelin Oivan käskyjä ja yleensäkin sitä miten koira toimii. Samalla kokeiltiin yksittäisiä kylttejä voittajaluokasta, tosin ilman kylttejä, mutta liikkeinä.
Loppuun Hilma pääsi tekemään tositosimöllienmölli tokon. Se sisälsi pienen seuraamisen, jossa huomattiin jo lähdössä koiran pysyvän paremmin paikoillaan jos omistaja seisoo suorana. Lisäksi liikeisiin kuului seuraamisesta seisominen joka on vielä todella kesken. Kaukokäskyt oli aikas hienot! Ja voi sitä hyppyä! Hilma jäi nätisti odottamaan, mutta ennen käskyä ennakoi ja MELKEIN nosti takamustaan, kunnes tajusi ettei vielä ollutkaan lupaa ja odotti käskyä. Hieno hyppy, mutta perusasento uupuu vielä lopusta.


Keskiviikkona 7.9. meillä oli juhla päivä. Hilma pieni hillerin poikanen täytti 2v! Joko siitä on kaksi vuotta, kun tuo pieni häirikkö maailmaan astui? Mihin aika oikein menee?

Nakkikakkukestit


Perjantaina 9.9. pidettiin taas treenit. Tällä kertaa häiriössä Killerillä juuri ravien kanssa yhtä aikaa. Tehtiin pieni rallyrata (suora) joka oli todella vaikea ja tarkoitus oli sitä harjoitella Oivan kanssa. Häiriö oli todella hyvä ja näin oikeasti miten siihen koiraan pitää saada ote, kun on elämää enemmän ympärillä. Hyvin me lopulta suoriuduttiin vaikka Oiva selkeästi kokeili onko minua pakko totella ja jossain vaiheessa olin jopa se "ilkeä täti" ja äitiltä koitettiin hakea apua, mutta yhdessä tehtiin ja mentiin.
Iita sai tehdä vähän rallya ja koska intoa oli aivan järkyttävästi(!) tein pitemmän tokon seuraamisen ja lopetin, kun vire oli vielä korkealla.
Hilma teki vähän töitä myöskin ja oli oikein pätevä häiriöstä välittämättä.

10.9. olin päivän Onnidogissa luennoilla ja siitä ajattelin tehdä aivan oman postauksen piakkoin!
Äiti toimi hyvänä dogsitterinä ja kävi metsälenkillä tyttöjen kanssa. Tytöt olivat jopa osanneet käyttäytyä.

Eilen oltiin siskoni luona kummitytön synttärikahveilla ja koirat saivat olla mukana.

Tänään olisi tarkoitus mennä vielä ottamaan Killerille Jatpailuihin häiriöö Oivan kanssa ja siihen taitaakin jäädä meidän treenit ennen kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti