maanantai 27. toukokuuta 2019

Tehoviikonloppu

Lauantaina (25.5.) pakattiin reppuun herkkuja ja kilpailukirjat ja suunnattiin Laukaaseen. Vuorossa oli jännittävä päivä rally-tokon parissa. Molemmat tytöt oli ilmoitettu kisaan mukaan ja eniten ehkä jännitti saako Hilma viimeisen tuloksen avoimesta luokasta. Keli oli mitä mainioin. Vettä satoi välillä enemmän ja välillä vähemmän ja pelkäsin koko ajan tuleeko ukkosta.

Iita oli vuorossa ensin. Rata oli todella vaikean oloinen. Onneksi jännitystä jakamassa oli paljon ihania kanssakisaajia.


Lähtö oli helppo ja alun spiraali meni hyvin. Merkki oli meille mörkö ja pelkäsin ettei Iita sitä jostain syystä bongaa. Merkki oli kyllä erillään kaikesta muusta, mutta lähellä kehänauhaa ja kohti yleisöä. Pysähdyin kyltille ja vedin henkeä. Iita bongasi merkin. Lähetys ja pysäytys. Hymy nousi kasvoille, koska Iita todellakin oli merkillä ja seisoi. Kutsussa ei ongelmaa ainut vain, että seuraava kyltti tuli todella nopeasti. Puolenvaihto jalkojen välissä ja sarjahyppy. Ensimmäinen kerta ikinä sarjahyppy ja puhtaasti. 6. kyltti toi meille -10p. Rintamasuunta oli eriaikainen, kun en itse ollut tarpeeksi tarkkana. Seuraava virhe tuli tehtävässä "puolenvaihto edessä". -3p omasta kumartumisesta. Varmistelin liikaa. Toinen -10p otettiin valkovuokossa. Iita oli jo sitä mieltä, että rata on ohi eikä ollut skarppina. Jouduin auttamaan ja rintamasuunta oli taas eriaikainen. Valkovuokko on Iitalle todella vaikea, kun minäkin käännyn siinä ja poispäin. Kyltillä 15 tuli vielä yksi -1p vinoudesta joka korjaantui seuraavassa käännöksessä. Yhteensä saatiin 75p eli hyväksytty tulos ja parannusta edelliseen. Tuomarin kommentti oli: "Hienoa osaamista. Kaunis seuraaminen."


Hilma ei ollut oikein hyvässä vireessä. Sille on todellakin hankalia nämä ulkokisat, mutta yrittämään lähdettiin. Kyltillä 2 saatiin -1p (tvä) ja veikkaan siinä olleen alussa vähän hakemista perusasennon kanssa. Viimeinen asento "maahan" sai nauramaan, kun Hilma heittäytyi oikein kunnolla maahan. Istu-maahan-kierrä koiran ympäri, Hilma meni vinoon, mutta ei ilmeisesti niin paljoa, että olisi miinuksia tullut. 4. kyltti toi meille -10p. Oma virhe. Hilman keskittyminen herpaantui ja se pyörähti käännöksen jälkeen eteeni. Luulin menneeni jo ohi kyltin enkä tajunnut uusia. Seuraava ja viimeinen virhe tuli kyltillä 6 jossa Hilma taisi tulla vinoon ensimmäiseen perusasentoon. Muuten rata meni oikein mallikkaasti. Pientä jurputusta kuului välillä, mutta hyvin kesti pitkän radan. Pisteitä saatiin yhteensä 88p. Se todellakin toi meille koulutustunnuksen RTK2! Papereiden jaossa tuli suuri yllätys, kun Hilma sai elämänsä ensimmäisen tuomarin palkinnon! Täytyy myöntää, että jouduin nielaisemaan parikertaa ja roskakin hierti silmää. Tuomarin kommentti: "Kaunis kontakti. Sujuvaa tekemistä!"

Kisoista lähdettiin vauhdilla ja suunnattiin ohituskurssille apukoiriksi. Hilma sai siellä aloittaa hommat ja kaikki sujui ihan hyvin kunnes väsy alkoi painaa ja aloitettiin haukkumaan täysin tyhmille asioille. Hilma pääsi huilimaan ja Iita teki toisen kierroksen jaksaen vielä oikein hyvin. Illalla olikin todella väsyneitä koiria ja yksi väsynyt omistaja. 

Sunnuntaina (26.5.) oli repussa aivan jotain muuta kuin lauantaina. Kaivettiin näyttelytalutin naftaliinista ja käännettiin auton nokka kohti Keuruuta. Olin ilmoittanut Hilman näyttelyyn pitkästä aikaa. Lapinkoiria oli mukana vain 10. Uroksia oli vain 3 joten kehä eteni nopeasti. Hilma ei jostain syystä pitänyt ollenkaan edellä olevasta nartusta ja alku oli aikamoinen taistelu, että sain pikku tirrin pysymään nahoissaan. Seisomisen Hilma muisti hyvin ja juoksu yksin meni ihan hyvin. Lopputulos oli EH3 ahtaiden takaliikkeiden takia. En tiedä mikä sen aiheutti, mutta vaivaa ei ole ennen ollut. Nyt kävi näin, mutta onneksi aurinko paistoi ja mukana olleet kahvit maistuivat. Ehkä otetaan taas uusiksi heti veteraaneissa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti