sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Treeniä ja kisoja

Maanantaina (6.6.) olin kennelkerhon koulutuksessa apuopettajana. Aiheena oli toko ja oli oikein kiva nähdä erilaisia koiria ja miettiä itsekin miten mikäkin asia opetetaan. Teemana oli perusasennot, erilaiset muut asennot ja jäävät sekä luoksetulo.

Keskiviikkona treenattiin Mirvan kanssa. Hilma teki perusasentoja ja ilman sitä namihoukutinta. Kriteerejä on nostettava jotta saadaan jotain aikaan. Lisäksi tehtiin seuraamista siten, että Mirva avusti kertomalla vain milloin palkata. Siihen lisättiin perusasennosta liikkeelle lähtö ja ihan askel tai pari seuraamista ja palkka. Loppuun vielä vauhdikas luoksetulo.
Iita teki ensin ihan vain itsensä kokoamista. Se oli niin lentoon lähdössä ettei ennen ole ollut. Tehtiin pientä seuraamistaa ja rauhoittumista. Pienen asettumisen jälkeen jatkettiin rally-tokoon. Tehtiin ilman kylttejä, koska keli oli niin tuulinen ettei mikään olisi pysynyt paikoillaan. Kylttien virkaa toimitti siis muutama puunpala ja joku muoviosa. Tehtiin erilaisia kylttejä ja lähestymisiä sekä suorituspaikkoja. Itse möhlin taas vaikka kuinka. Muuten oikein hyvä. Loppuun Iita sai leikkiä.

Perjantaina oli vuorossa rally-toko aiheiset oma-aputreenit Niemisjärvellä. Hilma pääsi hommiin ja Iita sai jo huilia. Hilman kanssa piti taas käydä läpi perusasentoa ja seuraamista. Lähinnä kuuntelua, koska kaikki muu ympärillä kiinnosti. Suoritettiin kylttejäkin ja pujottelut sekä spiraali meni jo hienosti seuraten. Loppuun Mervi avusti meille taas vauhdikkaan luoksetulon.

Mervin rallyrataa Niemisjärven kentällä.

Iita pääsi lopuksi vain leikkimään. Kovasti se olisi muutakin halunnut tehdä, mutta..

Meillä oli lauantaina kisat. Oikeastaan kaksi kisaa. Jyväskylässä Killerillä Jat:in hallissa. Kahdet rally-tokokisat samana päivänä. Olin ilmoittanut meidät molempiin ajatuksena saada se alokasluokka pakettiin ja koulutustunnus takataskuun.

Ensimmäinen kisa oli Minna Hillebrandin tuomaroima. Rata näytti aavistuksen haasteelliselta, mutta kuvittelin sen kuitenkin sujuvan ihan hyvin.


Ongelmaksi koin spiraalin juosten vasemmalle. Kokeilin juoksua vuoroa odotellessa ja Iita jäi jalkoihin eikä kääntynyt. Noh, ajattelin, että näillä mennään..
Ongelmaksi koituikin kyltti 3. Istu, maahan, kierrä koiran ympäri. Kontrollivirhe -1, tökkii käteen. Mitään en kyllä huomannut, mutta täysin mahdollista. Toinen kontrollivirhe kyltiltä 8. koira eteen, oikealta sivulle, istu. Kyltillä 11. on merkintä "vino" ja siinä ensimmäisen askeleen Iita meni pitkäksi ja istui vinoon. Sen huomasin itsekin. Kyltillä 12. on erikseen maininta "HIENO!". Jotain hyvääkin siis. ja viimeinen kontrollivirhe kyltille 14. Yhteensä siis -4 eli 96p ja hyväksytty toinen suoritus. Paineiden kasausta viimeiseen koitokseen. 

Leskisen Tarun toisen kisan rata vaikutti paljon helpommalta. Tosin tiesin sielläkin meidän ongelmat. Ehdin tutkailla rataa hyvin ennen rataantutustumista. Rataantutustumiseen en enää tarvinnut paljoa aikaa. Lähdin hakemaan Iitaa ja herättelemään sitä. Iita oli nimittäin puoli unessa autossa mielestään jo hommat hoitaneena. 


Rata meni oikein hyvin. Mitään erikoista ei tapahtunut ja fiilis oli hyvä. Tulos oli myös sen mukainen. 100p 2. sija ja RTK1! Mahtava Pöllömaisteri! Tästä olisi nyt jatkettava avoimeen luokkaan ja olihan meillä se tavoite sinne piirimestaruuksiinkin joukkue saada. 
Iso kiitos vielä kaikille apua tarjonneille! Kinnusen Elli oli se joka lajiin tutustutti. Olin mätsäriin menossa, mutta Elli puhui ympäri osallistumaan mölliralliin ja minä kysyin: "Mikä ihmeen rally-toko?". Se oli siis ensimmäinen kosketus lajiin ja ihan kylmiltään. 

Kiitos myös Mirvalle joka on jaksanut vääntää rautalangasta ja osoittanut ne ongelmapaikat. Kiitos myös treeniseurasta. 

Kiitos Merville sääntöjen nillittämisestä ja opetuksesta! Kiitos siitä suuresta vaivasta jonka aina näet!

Iso kiitos myös kaikille treenikavereille! Jenni, Viivi, Eeva, Miina.. Ketä meitä oli?! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti