perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kaikki rullaa eteenpäin

Viime perjantaina Iita sai jäädä taas mummin luo ja Hilman kanssa suunnattiin Lievestuoreelle. Hilma sai viettää aikaa siellä, kun allekirjoittanut kursseili Pertunmaalla.

Täytyy kyllä sanoa, että oli aivan mahtava kurssi ja todella antoisa. Pulliaisen Riikka on aivan ihana ihminen ja osaa opettaa. Itsestä tuntui usein siltä ettei ollut hajuakaan siitä mitä on tekemässä. Nyt puuttuu enää harjoittelut ja kortin anominen.

Maanantaina olinkin Hangan lavalla kouluttamassa Jennin kanssa. Aiheena toko ja teemana nouto. Ihana viha-rakkaus -suhteeni pääsi valloilleen. Opettaminen oli oikein antoisaa ja mikä parasta HILMA sai olla demokoirana. Tykkään näyttää omillani esimerkkiä, kun vaikuttaa siltä ettei selitykseni riitä. Hilma pääsi näyttämään seuraamisen takapään käyttöä mikä on Hilmalla hyvää molemmin puolin.
Koulutuksen jälkeen jäin treenaamaan omat koirani kentälle toisen ryhmän aikaan. Hilma teki seuraamista ja perusasentoja. Molemmat vaatii edelleen töitä, mutta Hilma teki tällä kertaa hyvin hommia. Tehtiin myös jääviä jotka oli vaikeita. Istuminen ehkä vaikein. Mutta Hilmalla istuminen on aina ollut vaikea. Noutoa jatkaakseni Hilma sai tehdä ensimmäistä kertaa ulkona kapulan pitoa. Yllätti ehkä, että ollaan edetty taas pieni sykäys. Pidossa oli karvan verran enemmän kestoa. Jee!
Iita teki perusasentoja ja seuraamisen eri variaatioita tarkoittaen myös peruutusta. Lisäksi tehtiin kaukot pidemmästä matkasta. Kaikki tosi priimaa. Lopuksi saatiin esittää nouto toiselle kurssiryhmälle. "Tässä näette esimerkin siitä miltä valmis noutoliike näyttää." Kröhöm! Iita odotti nätisti, lähti todella rauhallisesti, jäi haistelemaan ja keräämään nameja, kääntyi ympäri, katsoi minua ja muisti.. "Ai, niin! Pitiks mun tuoda jotain?!" Toi kapulan ja luovutti nätisti ja kaikilla oli varmasti hauskaa.


Tiistaina ajoin Niemisjärvelle treenaamaan. Hilma teki taas perusasentoja ja mietittiin ratkaisua ongelmaan käteen koskeminen. Vielä ei keinoa keksitty, mutta mietitään lisää. Lisäksi tehtiin rally-tokon käännöksiä ja yllättävää oli, että "saksalainenkin" alkoi sujumaan! Ehkä tämä tästä etenee.
Iita teki myös käännöksi "liikennepuistossa" ja se oli oikein kiva tehtävä. Lisäksi tehtiin rally-tokon hyppyä, joka myöskin onnistui kunhan pidän huolen, että Iita irtoaa. Loppuun mietittiin ratkaisua merkin kiertämiseen. Se tuotti ongelmia edelleen. Iita jää kiinni merkkiin ja vauhti hiipuu. Siihen mietittiin myös Jennin kanssa ratkaisua, mutta mitään varmaa ei keksitty. Varmasti taas asioita jotka ratkeaa puolivahingossa taas.


Keskiviikkona oli Iitan rokotus. Käytiin uusimassa kennelyskä Tassuvaarassa. Uusi eläinlääkäri oli todella mukava ja Iita oli suht rento koko ajan. Kiva kokemus siis.


Tänään käytiin juhannusaamun lenkillä metsässä. Kovin oli hiljaista ja tytöt saivat juosta irrallaan. Lopuksi jouduttiin käymään vielä uimassa, koska Hilma.. Hilma siis kieri kuraojassa ja oli myös sen näköinen, mutta ei pistänyt pahaksi uimistakaan.


Hyvää Juhannusta kaikille blogin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti