perjantai 14. elokuuta 2015

Kurjan kesän päivityksiä

Juhannus meni koirien kanssa mökillä. Tilan ahtauden takia Iita nukkui mökissä ja Hilma meidän kanssa aitassa. Ongelmia ei ollut muuta kuin Hilman maha joka reistasi taas keskellä yötä.
Iita 4v Hilma 10kk

Välillä tuli väsy
Hilmakin uskaltautui uimaan kunnolla.

24.6. Iita kävi rokotuksilla ja kaikki oli hyvin. Ei hiivaa ja paino pudonnut huikeat 2kg! Iita sai paljon huomiota hoitajilta ja oli ehkä aavistuksen rauhallisempi kuin aikaisemmilla kerroilla.

Heinäkuun alussa juhlittiin Iitan 4v synttäreitä. Uskomatonta miten aika on mennyt nopeaan. 3.7. käytiin Suonenjoen mökillä pyörähtämässä ja tytöillä oli kivaa.


Hilma tyyli on vapaa.


Hilma, Santtu ja Iita

Ehdittiin myös treenailla ja Iitan kanssa käytiinkin läpi uusia avon liikkeitä. Vaikeuksia tuottaa enää oikeastaan ruutu ja merkin kierto. Kiertäminen on vaikeaa koiralle joka on jo opetettu jäämään merkille, mutta eiköhän se siitä. Hilmakin teki omalla tasollaan alokkaan juttuja. Noutokapulan pito ei siltä tule koskaan onnistumaan, mutta kunhan höntsäillään ja jotain tehdään.

11.7. oli Laukaan ryhmänäyttelyssä. Ensin pääsin pyörähtämään kehässä islanninlammaskoira Myslan kanssa ja sitten olikin Hilman vuoro korkata junnukehät. Jostain syystä kemiat Hilman kanssa eivät vaan mitenkään kohdanneet ja onneksi kasvattitäti-Pia esitti Hilman. Hilma seisoi hienosti ja liikettä löytyi. Olin ylpeä pienestä joka oli heti JUN ERI2.

12.7. otettiin uusinta. Laukaassa järjestettiin kaikkien rotujen näyttely johon olin Hilman ilmoittanut. Idea ei ehkä ollut ihan paras, kun karvat ehtivät lähteä, mutta tulipahan käytyä. Tuomarina oli Jari Fors. Tuomari oli suhteellisen tiukalla päällä ja tällä kertaa tuli EH. Sijoitus oli epävirallinen 5. Hilmasta näki, että kaksi peräkkäistä päivää oli liikaa. Se komenti ennen kehää minua koko ajan ja kehässä se ei enää jaksanut oikein juosta.

14.7. suunnattiin tyttöjen kanssa Toyotan keula kohti Havumäkeä. Vietettiin yksi yö isäni luona. Koirat saivat juoksennella vapaasti ja olla ulkona koko ajan. Uni maistui yöllä molemmille.
Käytiin myös pellolla ja uimassa. Hilma hyppi suurilla loikilla veteen ja Iita myyrästi pellolla.

17.7. lähdettiin uudestaan matkaan. Iitan jätin mummille hoitoon ja Hilman kanssa jatkoin isän luokse. Iitalla oli jalka kipeä joten pienellä varauksella sen jätin, mutta hoito oli takuu varmasti hyvää.
Hilman kanssa nukuttiin yö kaksin ja lauantaina matkattiin markkinoille Leivonmäelle. Hilma pääsi markkinoille mukaan, koska en halunnut sitä yksinkään jättää. Hilma oli oikein reipas tyttö ja sai paljon huomiota osakseen. Eräs mies syötti sille lettuja ja eräs tuttava mies tarkasti neidin purennan.

Markkinoilta jatkettiin matkaa kohti Suonenjokea. Oli luvassa mökkiviikko ja Hilma pääsikin hoitoon mummolle. Kiitos hyvästä hoidosta!

29.7. vein Iitan lääkäriin. Tassu ei ottanut parantuakseen, mutta varsinaista syytäkään en tiennyt. Syy selvisi lääkärissä (Tassuvaara). Kannuskynsi oli murtunut syvältä ja piti poistaa. Iita reppana ei pääse mitään tekemään ennen kuin tassu paranee.
Ja jottei liian helppo olisi, Iita sai antibiootista hiivaa. Niin hyvin meni jo pitkän aikaa ja nyt se sitten teki paluun.

Iita eläinlääkärissä

Smiley töppönen

Kynnen ydin.

Iita oli ennen ja jälkeen lääkärin mummilla hoidossa. Hilma tuntui kärsivän eniten. Iita oli iloinen, kun kävin operaation jälkeen joka päivä sitä katsomassa, mutta ei se kotiin kaivannut. Hilma taas jätti syömättä ja haki huomiota taukoamatta.

Iitaa on siis hoidettu paketoimalla jalkaa, antibiooteilla ja särkylääkkeellä. Lisäksi takatassuja on pesty hiivashampoolla joka toinen päivä parin viikon ajan.

Hilma kävi keskiviikkona pentumätsärissä ollen isojen pentujen sin4. Hirveästi olisi harjoiteltavaa.

Tänään käytiin Hilman kanssa tekemässä ohitusharjoituksia ja siinäkin on tekemistä.

Huomenna jotain ihan muuta. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti