maanantai 24. elokuuta 2015

Hellettä pukkaa

Nyt on ollut viimeisen viikon verran ainakin kunnon kesäkelit. En valita. Koirat ehkä vähän. Mitään ei olla oikein tehty.

Hilman kanssa käytiin eilen mätsärissä Palokassa. Päivä oli todella kuuma. Istuttiin molemmat toyotan peräkontissa ja juotiin vettä. Hilman parina oli ensin jackrussel. Saatiin punainen nauha ja painuttiin auton varjoon odottelemaan jatkokehää.

Pientä väliaika showta piti toki pitää ja sainkin makoisat naurut taas tuon marakatin kanssa. Tehtiin ajan kuluksi "ylävitosia" kontissa ja yhtäkkiä huomasin auton pysähtyneen autoni kohdalle. Sieltä katseli joku herrasmies meidän temppuja ja hymyili maireasti. En voinut muuta kuin ratketa nauramaan.

Päivä sen kuin kuumeni ja lopulta, kun meidän kehä alkoi oli todella kuuma. Hiki virtasi auringossa vaikkei tehnyt mitään. En uskaltanut edes kokeilla kuinka kuuma asfaltti oli, sillä pelkäsin koiran polttavan tassunsa. Kehässä juoksutettiin paljon ja tuomari mietti pitkään. Hilmalla meni taas hermot ja loppui mielenkiinto. Lopulta meitä oli enää neljä kehässä ja me oltiin jonossa ensimmäisenä. Ensin meidän käskettiin vaihtaa paikkaa takana olleen huskyn kanssa ja siinä vaiheessa meidän taakse jäi ranskanbulldog(?) joka sai Hilma kupin menemään nurin. Hilma ei ymmärtänyt mikä pitää moista ääntä. Sitten vaihdettiin paikkoja vielä niin, että bulldoggi jäi meidän edelle mikä oli vielä pahempi. Hilma seisoi kahdella jalalla ja haukkui. Onneksi oltiin jo neljän sakissa ja siinä oli järjestys valmiina. Sijoituttiin siis neljänsiksi ja olin kyllä ihan tyytyväinen pikkupiruun. Se ei vaan jaksa.

Kotimatkalla ajoin ikkunat auki aina Cafe Kaapelille asti jossa kurvasin auton varjoon ja kipitin Hilman kanssa rantaan. Ajattelin, että pieni viilennys tekisi varmasti pienelle hyvää ja todella mielellään se uimaan menikin. Siitä oli hyvä jatkaa kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti