lauantai 23. heinäkuuta 2016

Treenejä ja sairastelua

Juhannuksena siirryttiin vielä Lievestuoreelle tyttöjen kanssa. Juhannuspäivänä tytöt pääsivät uimaan vaikka ranta ei kyllä häävi ollut. Suota ja vettä näkyi jossain suon takana. Noh, tytöt nauttivat ja sehän on pääasia.

26.6. lähdettiin Suonenjoelle lomailemaan. Päätettiin, että molemmat koirat saavat olla pihalla vapaasti. Toimi varmaan pari päivää..

Keskiviikko aamuna nousin ylös ja ulos vessaan. Sillä välin Hilma katosi. Iitalta kysyin: "Missä Hilma?". Iita käänsi katseensa järvelle ja siellähän se. Ui kaukana kaislikkon reunassa. Kaikki huudot meni kuuroille korville. Kävin kepon herättämässä ylös ja lähdettiin tietäpitkin juoksemaan suuntaan johon Hilma katosi. Ei kuulunut mitään. Pelättiin Hilman hukkunen jonnekin. Palattiin pihaan ja tarkkailtiin järveä. Yhtäkkiä Hilma jolkotteli pihaan kuin ei olisi missään ollutkaan. Loppupäivän se saikin olla kiinni.

Yhtenä päivänä jaksettiin vähän treenata. Olisikohan ollut samainen keskiviikko. Iita treenasi merkin kiertoa isolla ämpärillä, targetilla ja ilman ja vauhtia merkille lähetyksillä. Hilma taasen teki jälkeä omalla ruuallaan.

Jo torstaina päätin päästää Hilman taas irti. En jaksa uskoa hihnan voimaan, vaan uskon, että jos koira on aina hihnassa, se karkaa varmemmin jos joskus irti pääsee. Tällä kertaa Hilma olikin todella hyvin kuulolla.

Hilma oli innokas laiturin käyttäjä.

Jopa hypyt laiturilta onnistui.

Iita ui aavistuksen rauhallisemmin.

Yhteispotretti

Iita puussa

Kaikenkaikkiaan viikko meni saunoessa ja tyttöjen uidessa. Syötiin ja nukuttiin ja rentouduttiin. Lauantaina tehtiin lähtöä pois, kun Hilma karkasi toistamiseen. Matka jonka se ui oli järjettömän pitkä. Se ui siis sorsien perässä ja pelkäsin sen todella hukkuvan. Jossain vaiheessa se sai kuitenkin tarpeekseen ja palasi uimalla rantaan. 

Sunnuntaina 3.7. palattiin myös Jyväskylään asti. Loma oli siis liian nopeasti ohi ja oli aika palata arkeen. 

Maanantaina meillä oli tokokoulutus Hangan Lavalla. Tein itse nopean treenin ennen tuntien alkua. Ruutua ja merkin kiertoa. Mitään muistikuvaa ei enää ole mistään korjausehdotuksista, mutta ihan ok treeni se oli. Siitä tosiaan jatkettiin koulutuksilla onneksi sisätiloissa, koska sade oli aika ajoin todella rankkaa. Aiheina oli merkin kierto ja kaukokäskyt. 

Maanantaina tapahtui jotain muutakin sillä minun pieni rakas murunen, oma timantti Iita täytti jo 5-vuotta!Sunnuntaina 10.7. startattiin äitin kanssa auton nokka kohti Leivonmäkeä ja Joutsan ryhmänäyttelyä. Olin ilmoittanut molemmat koirat. Iitalle piti olla esittäjä joka perui tulonsa joten jouduin juoksemaan kehässä molempien kanssa.
Hilman vuoro oli ensin ja Iita haukkui koko odotusaikansa. Hilma esiintyi hyvin vaikkakin nenä oli koko ajan maassa. Hilma oli innokas tuomaria kohtaan joka lähinnä tuomaria hymyilytti. Hilma sai H:n keskeneräisyytensä vuoksi. 

kuva Elisa Kuronen

Iita odotteli vuoroaan kehässä kanssani totuttuun tyyliin. Höpöttelin sille ja se temppuili. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että jollekin nauretaan. Tajusin kyllä pian, että se joku on Iita joka kurreilee komeasti. Eipä ollut ensimmäinen kerta. Iitallakin nenä vei ja arvosana H.

kuva Elisa Kuronen

kuva Elisa Kuronen

13.7. järjestettiin Lappalaiskoirat ry:n Keski-Suomen alaosaston match show Palokassa. Omat koirat sai siis jäädä kotiin ja olin hommissa. Toimin kehäsihteeri/toimitsijana isojen pentujen ja lapsi&koira kehässä. Hauskaa oli ja porukkaa oli mukavasti vaikka vettä satoi alkuun reippaasti. 

Lauantaina 16.7. treenattiin Mirvan ja poikien kanssa meilläpäin. Iitan kanssa kierrettiin merkkiä huonolla menestyksellä. Kierto ei vain onnistu. Irtoaminen on todella hankalaa. Siksipä tehtiinkin kauaksi lähetyksiä. Lisäksi Iita sai juosta ruutuun joka on alkanut löytymään lelupalkalla hyvin. Kaukot taas jostain syystä aiheutti painetta eivätkä ottaneet onnistuakseen. Liekkö syynä, että Iita oli kipeä.
Hilma teki luoksetuloa ja perusasentoja sekä käännöksiä. Lisäksi Hilman kanssa tehtiin vähän rally-toko liikkeitä. Pieni musta on kehittynyt kovasti!

Merkin kierto

Hilman kanssa on kivaa!

Rally-toko juttuja

Hilma seuraa

Perusasento

Iita ruudussa

18.7. oli taas tokokoulutus. Täytyy sanoa, että meillä on aivan ihania oppilaita! Aiheina oli hyppy ja ruutu. Hauskaa ainakin oli mikä on pääasia.
Omat koirat treenasin pikaseen koulutusten jälkeen. Mitään ihmeitä ei tehty, kunhan höntsäiltiin.

19.7. käytiin äitin kanssa metsässä. Minä keräsin mustikoita, äiti kalasta ja tytöt juoksi ja ui sekä söi mustikoita. 

21.7. lähdettiin Iitan kanssa lääkäriin. Siltä oli alkanut karva tippumaan ja iho oireili. Kuten epäilinkin, iholta löytyi hiivaa ja bakteeritulehduksia. Uiminen oli laukaissut reaktion. Saatiin antibioottikuuri, betadinea ja hiivashampoo. Lisäksi eläinlääkäri suositteli karvojen ajelua joten nyt meillä on yksi karvaton lapinkoira. 

Eilen oltiin Niemisjärvellä treenaamassa. Hilma teki seuraamista ja käännöksiä sekä kaukot. Jostain syystä sitä houkutteli jokin haju kentällä ja huomioo sai hakea. 

Iita teki kaukot ja vähän seuraamista. Loppuajan keskityin siihen, että kaikki sai tehtyä jotain ja autoin Viiviä Nanan kanssa. 

Tänään lähdetään taas Niemisjärvelle esittämään agilityä ja menen tuomaroimaan lapsi&lelukoira -kilpailun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti