perjantai 10. maaliskuuta 2017

Reeniä, reeniä

Tiistaina oltiin Hilman kanssa ensin rallyvalmennuksessa. Aloitettiin tällä kertaa siitä radalle tulemisesta ja lähtökyltistä. Radalle tulo sujui mielestäni todella hyvin. Hilma oli heti mukana menossa. Lähtökyltti sen sijaan tuotti jälleen ongelmia. Perusasento ei tahdo edelleenkään sujua.
Toisena harjoituksena oli se perusasennon kesto. Aloitettiin palkkaamalla perusasentoon jonka jälkeen katsottiin kauanko se perusasento pysyy. Hilmalla se oli porukan lyhin 6sek. Sitä lähdettiin Ellin kaavan mukaan työstämään. Sain pienen hermoromahduksen, kun kuuden sekunnin kohdalla lakkasi toimimasta. Sain rankan palautuksen maanpinnalle eli isot moitteet valmentajalta. Pieni hengähdys ja uudestaan. Päästiin lopulta 8sek kohdalle jossa juuri, kun olin palkkaamassa Hilma hypähti ylös. Ei auttanut enää kuin palkata ja naurettiin päälle. Elli sanoikin, että se varmaan osasi lukea taulua ja laskea itse sekunnit.
Tämän jälkeen harjoiteltiin käännöksiä. Ohjaajien piti pysyä pienellä alustalla eli pyöriä paikoillaan. Oikealle käännös oli suht helppo, tosin siinä tuntui, että Hilma hieman jätätti. Vasemman käännöksen luulin epäonnistuvan, mutta toisin kävi. Jossain vaiheessa on tapahtunut jotain ja Hilma on oppinut kääntymään. Olenko siis tehnyt jotain oikein? Se lukee vartaloapuja hyvin ja sain luvan sitä käyttääkin.
Viimeinen harjoite oli valinnainen. Valitsin Hilmalle seuraamisen temponvaihtelut. Luulin sen olevan vaikeaa, mutta ei se sitten ollutkaan. Pieni koira alkoi kyllä väsymään ja jätätti hieman, mutta teki vielä parhaansa Ellin liikkuroimalla pätkällä. Hidas vauhti on parantunut huomattavasti eikä juoksukaan enää ollut niin hukassa. Eteenpäin siis mennään.

Valmennuksesta suuntasin Hilman kanssa kotiin, keitin kahvit ja lähdin Iitan kanssa hallille.

Saatiin extempore paikka tokovalmennukseen. Alkuun tehtiin kisamainen aloluokan paikkamakuu. Iita oli jo siinä kierroksilla. Nousi ennen käskyä ylös. Seuraavaksi tehtiin kolme valinnaista liikettä kokeenomaisesti. Ensimmäinen valitsemani oli nouto. Heitin kapulan ja liikkurin sanottua "käsky" Iita lähti iloisesti loikkien rähinällä kapulalle. Meni ohi, palasi, otti kapulan, juoksi vierelle, sylkäisi kapulan jalkojeni juureen.. uusi käsky "hae". Otti kapulan ja vei liikkurille. Kysymys kuului: "Tekeekö se koskaan normaalia noutoa?". Juu, en tiedä. Silloin, kun kukaan ei näe. Eli se peilaa mun fiilistä näihin. Seuraava liike kaukot. Ei moitetta. Itse olin tehnyt jotain apua olkapäällä jota en huomannut. Viimeinen liike, liikkeestä istuminen. Voi vietävä! Seisoi taas.
Seuraavaksi otettiin rt-valkassa ollutta perusasennon kestoa. Iitalla alku oli 4sek. Eli vähemmän kuin Hilmalla. Iitan kanssa kyllä sitten päästiin muistaakseni 10sek.
Viimeisenä oli paikkamakuu, siten, että yksi koira tekee takana luoksetuloa. Iita pelleili tässäkin. Se tajusi maassa jonkun muovin palan eikä tullut vasemmalle puolelle ollenkaan. Tunki jalkojen väliin ja kun ei muuta keksinyt niin meni oikealle puolelle hienosti perusasentoon. Pelle mikä pelle.

Iitan kanssa jäätiin hallille ja auttamaan Mirvaa treenissä. Tein Mörrille nosepiilon ja liikkuroin tokoa Urholle. Iitan päästin vielä agiradalle höntsäämään jotta jäi hyvä mieli molemmille.

Keskiviikkona lähdin molempien tyttöjen kanssa hallille. Liikkuroin Urhoa ja Mörrille tein nosepiilon. Hilma harjoitteli vielä lähtökylttiä joka ei mennyt putkeen, mutta näillä mennään. Oivan kanssa treenasin tulevaa Korpilahden näyttelyä varten ja Iita sai tehdä vielä sen noudon (josta annoin palautetta rähinästä. Jos jollain on tähän joku hyvä vinkki niin otetaan vastaan!) ja liikkeestä istumisen joka oli moitteeton.

Huomenna kisoihin Hilman kanssa eli ei muuta kuin jännittämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti