tiistai 26. elokuuta 2014

Kehon tulkintaa ja uuden tutkintaa

Tänään Iita sai lähteä aamulla mukaani kaupunkiin. Mummo nappasi pienen pinkkitakkisen lapsen mukaansa lenkille ennen seitsemää ja Iita sai viettää koko päivän mummolassa.
Töitteni jälkeen lähdettiin ajamaan Laukaan suuntaan ja tarkemmin Erika Hankalinin käsittelyyn. Kerta oli ensimmäinen Iitalle ja mitään odotuksia ei oikein ollut. Ensin katsottiin ulkona liikkeitä ja niissä tuli esiin sama mikä jo tiedettiin. Etuliikkeet ovat liioitellut eli väljät ja takaliikkeet ahtaat. Sivusta oli huomattavissa se ns. "pomputus" mikä jo viikonloppuna havaittiin.
Iita tuli reippaasti sisälle ja tutki paikkoja. Huoneen tutkittuaan, se oli sitä mieltä, että voisi lähteä pois. Kivasti kuitenkin tuli käsiteltäväksi ja rauhoittui paikoilleen. Varovasti käsittelyssä edettiin koiran ehdoilla takaa eteen. Takapäästä löytyi lukkoja joita avattiin. Oikea puoli oli vähän joustavampi ja vasemmalle tultaessa Iita halusi väistää ja katseli hierojaa: "Onko pakko koskea?". Pakkohan se oli. Ja pian pinteet alkoivat laukeamaan. Lannerangassa oli kanssa pientä jumitusta joka vaikuttaa sekä istumis-, että makuuasentoon.
Lopuksi saatiin mukaan pieniä hoito-ohjeita:

-paljon vettä
-usein pihalle
-ravaamista/hölkkää
-4vrk treenaamatta
-7vrk ei pallonheittoa
-seurataan paraneeko asennot

Huomiset treenit jää siis väliin, mutta jatketaan heti, kun saadaan. Allekirjoittanut lähtee treeneissä huomenna pyörähtämään, mutta Iita saa jättää treenit väliin.

Iso kiitos ihanalle hierojalle Erikalle! Voin lämpimästi suositella kaikille. Todella mukava kokemus niin minulle kuin koirallekin. Ja varsinkin, kun ajatellaan, että Iitalla on nykyään niitä ennakkoluuloja ollut.

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva, että hierojasta oli apua - toivotaan että jumit helpottaa ja pääsette taas treenaamaan ja puuhaamaan normaalisti :) Iitalle pusuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei olla mitään tehty, mutta kotona huomaa, että Iita ainakin istuu paremmin. Toivotaan, että tämä ratkaisi joitain ongelmia. :) Terkkuja pojille meiltä ja ois kiva nähdä Reinoakin pitkästä aikaa. :)

      Poista