lauantai 30. elokuuta 2014

Eteenpäin

Tänään käytiin oikein perhelenkillä. Isäntäkin saatiin mukaan kiertelemään metsään. Iitalle on selkeästi kertynyt ylimääräistä virtaa, kun kotona ei ole riehuttu, lenkillä ei olla riehuttu ja treenaaminenkin on ollut kieltolistalla. Tänään lähdettiin sitten käppäilemään ja päästin pienen lapinkoiran irti. Välillä mentiin ihan rauhassa ja välillä neiti sai hillittömän hepulin.

Ruokinnassa ollaan otettu uusi suunta. Lihaa ja luuta on lisätty ja lisäksi seassa on pellavarouhetta, nivelöljyä ja tehobaktia. Hyvin on maha toiminut ja katsotaan miten painon käy. Toiveissa olisi päästä eroon hiivastakin joka tuntuu uusivan aina, kun koira on kosketuksissa veteen.

Tänään illalla otettiin vielä sisällä uusia noutoharjoituksia. PIRUN NOUTO! Meinaa kyllä järki lähteä koko noudon kanssa. Kapula on jo ihan pureskeltu ja siihen ei näytä tulevan loppua. Nyt harjoiteltiin pelkkää pitoa ja tiukkaa sellaista. Mälläämisestä komensin ihan heti. Ja pudottamisesta en palkannut. Kapulaa piti pitää ja irti päästää vain käskystä. Ei siitä valmista tullut. Kun ei mikään kelvannut niin alkoi se hirveä vinkuminen ja itku. Siitä annoin samantien palautteen ja käskin Iitan poistumaan paikalta. Leikin itse kapulalla sen aikaa. Hetken päästä pyysin Iitan takaisin ja jotain meni perille, kun kapula pysyi suussa vaikka siihen koskikin. Tämä vaatii joka päiväistä treeniä, että saadaan se kapulan pureskelu pois ja pikkuhiljaa noutoa kuntoon. Hermot voi mennä kyllä kummaltakin useaankin otteeseen, mutta sen on nyt vaan alettava onnistua. Jos jollakin on vinkkejä tähän niin otan mieluusti vastaan!

Huomenna meinasin lähteä treenaamaan pienesti. Palloleikit on vielä kiellettyä joten lähdetään tekemään namien kanssa jotain tarkkuusharjoituksia. Ohessa pientä suunnitelmaa:

-Paikkamakuun asentoa (harjoitellaan oikeaa asentoa ja katsotaan, että se pitää ilman levottomuutta)
-Perusasentoja (terävät ja aina tultava perille asti)
-Seuraamista pienesti (siinä huomioon perusasennot sekä jo liikkeelle lähtiessä kontakti)
-Ääntäminen (pienikin ääni niin treeni loppuu, selkeä palaute)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti