maanantai 4. elokuuta 2014

Rallia ja missejä!

Eilen lähdettiin Iitan kanssa MM-rallien kunniaksi ihan omiin ralleihin Jyväskylään. Vuorossa oli siis Etoelävän Koirankoulutus & Pantapajan järjestämä match show ja mölli rally-toko.
Saavuttiin paikalle jo hyvissä ajoin ja hengailtiin autolla kisojen alkamista odotellessa. Toki käytiin pissalla ja kävelemässä vähän ja juotiin kylmää vettä.
Ensimmäisenä oli rally-tokon rataan tutustuminen. Ensin mietin mitä ihmettä olen tekemässä, mutta rata näytti sen verran armolliselta, että ajattelin kokeilla. Rataan tutustumisen jälkeen hain Iitan autolta ja tein pieniä valmisteluja.
Ehdin katsoa sivusta vähän edellistä suoritusta ja sitten jo mentiinkin. Ensimmäisenä Iita bongasi tuomarin, eli lempi open Ellin. :D Siitä, kun selvittiin mentiin lähtöpaikalle ja saatiinkin melkein heti lupa aloittaa. Radalla oli ensimmäisenä maahanmeno ja koiran kiertäminen, ihan kiva alku. Sitten oli vuorossa käännöksiä, pujottelua ja se vaikea juttu eli koira eteen ja kierto takakautta sivulle. Se otettiin uusiksi, koska Iita ei vaan ymmärtänyt sitä eteen istumista. Tämän jälkeen juosten spiraali ja käännös. Spiraalissa hihna kiristyi ensin siksi, että Iita olisi halunnut moikata tuttua joka istui sihteerinä kentän laidalla ja toisen kerran hihna kiristyi ihan allekirjoittaneen typeryyttä. Lopussa oli vielä muutama käännös ja maali. Olo oli hyvä ja rata kiva. Pisteitä saatiin siis 91p. Ja kehujakin tuli. :)

Eteen istuminen vaikeaa ymmärtää. Kuva: Tiina Harju

Käännöksissä ohjaajalla kieli keskellä suuta ja koiralla suusta ulkona. Kuva: Tiina Harju


Sitten olikin vuorossa taluttimen vaihto ja mätsäri kehä. Ensin saatiin sininen nauha ja odoteltiin jatkokehiä. Sinisten kehässä ei ollut kuin 6 koiraa ja meidät käteltiin viimeisenä pihalle eli ei palkintoja.

Päivä oli oikein mukava ja iso kiitos siitä järjestäjille! Kiitokset myös Etoelävän Ellille erityisesti meidän uudesta pannasta!

Tänään käytiin moikkaamassa Santtua. Iita ja Santtu leikki aikansa pihalla ja Santtu-herrakin oikein innostui. :D

Huomenna mennään kohti tuntematonta eli luonnetestiin. Siitä lisää huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti