maanantai 8. syyskuuta 2014

Viikko taas mennyt

Mitäpä tapahtui männä viikolla..

Viime tiistaina oltiin Palokassa Animagin mätsärissä. Koiria oli paljon mukana ja Iita siis yksi heistä. Iita oli omassa kehässään komean porokoira Urhon pari ja Urho saikin ansaitusti punaisen nauhan ja Iita sinisen. Iita oli kehän ulkopuolella innoissaan, mutta kehässä ei vaan jaksanut kiinnostaa. Sinisten kehässä lähdettiin etunenässä pois.
Punaisten kehään sain kunnian mennä porokoira Oivan kanssa. Oiva oli aivan ihana esiintyjä! Mikä into pojassa olikaan. Ihan toista maata kuin tämä allekirjoittaneen lapinlapanen.
Kehän ulkopuolella tein pientä kontaktiharjoitusta askeleen seuraamisella, kun se tuntui paljon hauskemmalta kuin misseily. Kiitos vielä Mirvalle ja koirille seurasta!

Keskiviikkona taidettiin olla treenaamassa Annan ja koirien kanssa. Iitan kanssa "vähän" innostuin ja tehtiin "vähän" kaikkea. Paikkamakuuta tieheällä palkalla ja asentoa pitäen. Seuraamista vähän ja sehän tuntui kivalta. Saisi vaan sen kontaktin pysymään. Noutoa kokeiltiin kentälläkin ja palautuksetkin tuli kivasti sivulle, mutta mälläämistä oli silti. Hyppy oli tosi kiva. Suora, mutta se kuuntelu "istu"-käskyn kohdalla unohtuu välillä. Luoksetulo oli muuten hyvä, mutta taas kuunteli muitten juttuja ja painui toisten käskystä maahan. Toisin sanoen  lisää näitä! Kaukojakin hiottiin ja palkkaa tuli milloin missäkin vaiheessa. Aika kiva.

Perjantain ja lauantain Iita vietti laatuaikaa kepon kanssa, kun emäntä lähti viihteelle pitkästä aikaa. Hyvinhän niillä oli kotona mennyt nakkeja syöden. :D

Sunnuntaina käytiin moikkaamassa serkkuja Saukkolassa. Iita sai viettää aikaa Sissin ja Minnin kanssa vaikkakin Minni pisti pienemmän oikeudella Iitalle kirjaimellisesti luun kurkkuun ja Iita raukka eli hetken pelossa. Minkäs teet, kun toinen on reppana. :D

Tänään oli treenit taas Hankasalmella ja mekin päästiin jopa mukaan. Otin melko tiukan asenteen ääntelyn suhteen ja joka vinkumisesta Iita joutui takaisin autoon. Aloitettiin maahanmeno harjoituksilla ja Iitan kanssa otettiin uusi suunta harjoitella oikeaa asentoa. Kyynärpäät meinaa väkisin jäädä niin alle, että assennosta tulee todella hankala. Sitä hiottiin ja koitettiin saada rennompi asento.
Perusasentojakin harjoiteltiin ja alkuun ne olikin oikein kivat, mutta sitten tuli Pöllömaisteri kehiin ja meinasi kaataa tasapainottoman ohjaajansa tekemällä vinon perusasennon allekirjoittaneen taakse.. Pikkuvikoja.
Itsenäisesti otin liikkeestä seisomista ja siinäkin varmistelin sitä paikalla pysymistä. Palkkaa pelkästä seisahtumisesta ja sitten siitä, että liikun johonkin suuntaan ja maisteri pysyy paikoillaan. Ihan ok.
Paikalla istuminenkin oli treeniohjelmassa ja siihenkin saatiin vinkki pysyä tiukkana. Iita tuppaa tutkimaan ympäristöään ja tiukka kielto vaan heti, kun nenä lähtee viemään. Vähän näytti väsy tulevan koiralle jo siinä vaiheessa. Oli mukamas kuuma ja istuminen meinasi väkisin valua maahan.
Loppuun otettiin luoksetuloa ja tein sen suorana. Iita oli kovin ennakoiva ja juoksi laiskasti luokse tullen perusasentoon vasta ties kuinka monen käskyn jälkeen. Sen jälkeen otettiin uusia luoksetuloja lyhyemmällä matkalla ja nopealla palkalla perusasennosta.

Kotitehtäväksi saatiin noudon harjoittelua ja siihen vinkkejä sekä jäävistä seisominen. Katsotaan miten ne alkaa sujumaan. Tähän lisättäköön se paikkamakuun asento niin siinähän sitä korjattavaa onkin. Huomenna harjoitukset jatkukoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti