sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Syksy kylmää ja koirat lämmittää!

Pistetäänhän asiat taas ajantasalle!

20.9. tosiaan lähdettiin molempien tyttöjen kanssa surullisen kuuluisalle mätsärireissulle. Eihän se mennyt niin kuin suunniteltiin, mutta mutta..
Haettiin Heidi ja Mysla matkaan kylältä ja matka Venekoskelle menikin oikein kivasti. Paikan päällä ilmoitin koirat ja juoksuttelin Hilmaa ja Iitaa ihan vain näön vuoksi. Tytöt olivat isoissa aikuisissa perättäisissä pareissa joten apukädet tuli tarpeeseen. Siitä iso kiitos kasvattitäti-Pialle!
Hilma toimi suhteellisen moitteettomasti kehässä, mutta keräsi ihmetystä. Tuomarin kommentti: "Ai vuoden vanha! Näyttää ihan 4kk:n ikäiseltä pennulta.", ei oikein jaksanut naurattaa. Ja loppulausuma olikin: "Teidät laitan vielä kasvamaan."
Iita toimi omalla painollaan ja teki temppuja. Pientä jännitystä sille nostatti mies tuomari, mutta siitäkin selvittiin.
Paikanpäällä nähtiin poni, mitä tytöt eivät ihmetelleet yhtään. Hyvä tytöt! (Kertahan oli Hilmalle ensimmäinen, että se ponin näki.)

Mätsäristä lähdettiin Jyväskylään tapaamaan ystäviäni, mutta perille päästyä "humpan juoni" vähän muuttui. Toyotasta oli rengas tyhjä. Sitä yritettiin paikkailla ja hoitaa, mutta ei se siitä muuksi muuttunut. Vaihtoehtona oli enää jäädä äitini tykö yökylään. Iitaahan olin sinne jokatapauksessa viemässä, mutta en kyllä ollut varautunut itse jäämään. Onneksi äitiltä sai pyjamaa lainaan ja sänkykin oli valmiina, kun perille päästiin.
Hilmalle kerrostalo elämä on täysin uutta. Se kuunteli ääniä ja reagoi niihin voimakkaasti. Lopulta se suostui ottamaan Iitasta mallia ja painui sängyn alle unille.
Aamulla herättiin aikaisin aamupalalle ja metsään lenkille. Metsässä oli niin hiljaista, että päästin tytöt irti. Ketään ei tullut vastaan ja löydettiin uusi pitkä polku joka katsottiin loppuun. Tytöt nauttivat ja täytyy sanoa, että niin teki omistajakin.
Iltapäivällä saatiin rengas ja Iita jäi mummin hellään huomaan ja Hilman kanssa suunnattiin kotiin.

Laitetaan tähän vielä koiranruoasta sen verran, että olen löytänyt tytöille sopivat sapuskat. Iitan hiivaongelmat saatiin kuriin Acanan Light & Fit -ruoalla jota löytyy Jyväskylästä Keljon Faunattaresta ja Hilma nauttii Racinel:in Sport & Agility ruokaa. Aivan erilaisia siis, mutta molemmilla on sopivat ruoat. Näistä voisin postata ihan oman jutun lähipäivinä ja käydä läpi meidän ruokintahistoriaa.

Toinen aihe mikä jäi kiehtomaan on luonnetestit joita kahtena päivänä tässä kuvasin ja seurasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti