sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Liuta rumia sanoja yhden asian takia..

Otetaanko ensin ne hyvät jutut?

Hilman kanssa käytiin tiistaina rally-toko valmennuksessa ja oli kyllä juuri meidän juttuja. Vuorossa oli ratatreeni, jota lähdettiin rakentamaan ihan vain radalle menosta ja lähtökyltistä. Hilma oli hyvällä ilmeellä tekemässä koko ajan. Se halusi koko ajan väkisin radalle ja sille tekikin hyvää harjoitus, jossa koiralta lähdettiin odottamaan heti perusasentoa, kun kentälle mennään. Hilma tajusi sen pian vaikka vähän sen vilkasta mieltä sekoittaa kaikki ympärillä tapahtuva.
Rata itsessään meni muuten hyvin, mutta minä mokasin. Vaadin koiralta liikoja. Kysymys kuuluikin: "Miksi teet koiralle tästä vaikeaa, kun se selkeästi haluaa onnistua? Miksi siis hakea väkisin epäonnistumisia?". No, sanoppa se! Varovasti kysyin kannattaako kisoja ollenkaan suunnitella ja sain myönnytyksen. Käsissä on kuulema hyvä koira jolla voi päästä pitkälle, mutta alemmat luokat voi käydä ensin.

Lauantaina oltiin Hilman kanssa kaksin mätsärissä. Vietettiin aikaa odotellen yhdessä. Rauhoituttiin ja rentouduttiin. Oltiin välittämättä muista ja melkein nukuttiin. Kehässä Hilma sai taas kehuja iloisesta ilmeestään joka tuntui hyvältä. Saatiin sininen nauha ja sijoituttiin kolmansiksi. Hieno pieni.

Sitten se huono juttu. Minä ja minun hermot. Iitan oikean puolen seuraaminen takkuaa pahasti. Vinkkien mukaan lähdin rakentamaan käännöksiä ja kuinkas kävi.. Iita unohti koko oikean puolen. Se tasan tietää, että esittämällä tyhmää pääsee helpommalla. Se tietää etten ole kovin pitkäjänteinen ohjaaja. Kyselin toki lisäneuvoja ja sain vastauksen, että koirallani ei ole toimintakykyä ja sitä on opetettava tarjoamaan toimintaa. Ehdotus oli naksutella koira laatikkoon. Noh, niin tehtiin. Mietin vain minkä osoitteen laatikkoon laitan jossa koira on. Se osaa tarjota, mutta oikea puoli on pyhä mahdottomuus. Sinne ei vaan voi mennä!

Nyt onkin armoton miettiminen jaksanko minä jatkaa. Kestääkö hermoni pidempään ja pystynkö voittamaan Iitan tässä asiassa. Vai luovutanko rally-tokon suhteen ja jatkan tokossa? Entä ne tokon ongelmat? Niitäkin on ja vielä ei ulos pääse liukkauden takia treenaamaan. Entä rally-tokon piirimestaruudet? Käykö Hilma joukkueeseen? Onko siitä siihen?

Paljon kysymyksiä ja niin vähän vastauksia.

1 kommentti:

  1. Kysyy tahtoa välillä tuo harrastaminen. Palautteista päätellen sinulla on kuitenkin koira, josta on paljoon - kun saat oman pinnasi kestämään. :)

    VastaaPoista