keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Rakas raivostuttava rakki

Kyllä treenaaminen on mukavaa. Viikkoon ei olla tokoiltu, mutta kotona ollaan opeteltu uusia temppuja mm. kumartamista. Tänään sitten oli vuorossa ohjattu treeni Hangan lavalla ja voi hyvänen aika millainen päivä sattui lapinpöllöllä olemaan. Oikea pöllöjen pöllö.

Treenien alussa oli jo havaittavissa levottomuutta mikä purkautui vinkumisella ja malttamattomuudella. Perusasennossa ei pysytty kuin sekuntti ja heti oltiin tekemässä kaikkea muuta. Ensimmäisenä tehtiin seuraamista joka oli kyllä ihan kivan tuntuista. Yksi pieni hairahdus, kun mentiin läheltä toista koirakkoa, mutta muuten oikein kiva.

Välissä tein Iitan kanssa noudon palautusta ja hajoitin sen ainoan ehjän narupallon. RIP nartsa. :( (Toisaalta pääsee ostoksille!)

Seuraavaksi tehtiin jäävät. Liikkeestä maahanmeno oli ihan näppärä perusasentoa lukuunottamatta. Se taisi mennä seisomiseksi. Otettiin loppu uusiksi ja oli vähän parempi. Silti joku epämääräinen seison istun sekoitus.

Liikkeestä seisominen oli aivan kuralla. Iita kääntyi ja otin liikkeen uusiksi. Höyläsin sitä vielä muutamaan otteeseen sivummalla kunnes perusasennon ennakointi yms. unohtui.

Luoksetulo oli taas jotain epämääräistä. Vauhtia oli kyllä, mutta stoppi valui ja valui ja valui..

Lopuksi otettiin vielä noutoa mikä meni ihan perseilyksi. Iita juoksi vauhdilla kapulalle, rähinällä kimppuun, palautusmatkalla pudotti kapulan ja lähti haistelemaan mättäitä. Meni hermot. Annoin kunnon palautteen ja kiikutin koiran autoon. Tuollainen peli ei vetele. Uusi yritys. Haku käskyn annoin oikein rauhallisella äänellä innostamatta koiraa. Teknisesti hyvä suoritus ja palautus käteen asti. Vauhti uupui, mutta kun liike oli muuten hyvä pidettiin isot bileet!

Noudon jälkeen halusin vielä molemmille oikeasti hyvän mielen ja jätin loppupalkan autoon. Seuruutin pätkän ja tein kaukot, mitkä olikin oikein hyvät. Siitä palkka ja ainakin koiralle hyvä mieli. Itse voi mieltään kohotella täällä kotona koneen ääressä miettiessä mikä meni pieleen.

Loppu viikosta katsotaan uusia treenejä. Varmaankin treenataan yksin, mutta paneudutaan ongelmiin. Ensi viikolla onkin sitten muuta ohjelmaa ja mietintään pistetään myös yhdet möllitokot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti