lauantai 27. syyskuuta 2014

Pentujen tuoksua ja agilityn kokeilua

Perjantaina kävin katsomassa Iitan siskon Riskan pentuja. Pennuilla oli ikää n. kolme viikkoa. Voi miten pieniä ja suloisia ne osaavatkaan olla! Meinasin jäädä tyystin asumaan pentulaatikkoon, mutta lupasin jättää ahdistelun pelkkään katsomiseen ja pentujen paijailuun. Täytynee käydä vielä katsomassa kunhan kasvavat pikkuisen. Muistuu mieleen millaisia riiviöitä niistä kasvaakaan. :D Ja nämä siis Jäkäläkummun uusinta tuotantoa ja varmasti taattua laatua! Täytynee koettaa ottaa kuviakin pennuista.

Tänään meillä oli Iitan kanssa ohjelmassa agilityyn tutustumista. Lappalaiskoirat ry:n Keski-Suomen Alajaosto järjesti Taitavien Tassujen hallilla ohjatun kokeilukerran lappalaiskoirille. Päästiin heti ensimmäiseen ryhmään ja oli siellä yksi ennestäänkin tuttu parivaljakko nimittäin Terhi ja Ili.
Alkuun laitettiin esteitä kentälle ja jokainen sai oman hypyn itselleen. Ensin harjoiteltiinkin pelkkää hyppyä. Iitalla käytin käskyä: "aita" ja se oppi sen tosi nopeasti,
Seuraavana kokeiltiin muuria ja sekin oli ihan helppo juttu. Tarkoitus oli mennä koiran kanssa esteen yli, mutta Iita lähti niin nopeasti käskystä, että en ehtinyt mukaan ja kuulema irtosi kivasti.
Sitten oli rengas jonka alkuun ajattelin olevan hankala, mutta toisin kävi. Ei tarvinnut paljoa ohjata, kun Iita meni ihan omatoimisesti renkaan läpi.
Sitten otettiinkin vuorotellen putkea. Siinä oli ohjaajamme Katja mukana apuna pitämässä koiraa. Ohjaaja meni aina putken toiseen päähän ja kutsui koiraa. Iitalle putkin tuotti ehkä eniten ongelmia ja se yritti kerta toisensa jälkeen mennä vain ohi. Lopulta se alkoi sujumaan ja pidempi putki onnistui jo ihan kivasti.
Viimeisenä saatiin vielä kokeilla keppejä joissa oli ohjurit. Ensimmäinen yritys oli rauhallinen ja tarkka. Iita seurasi nakkia oikein nätisti. Toisella kerralla aloin jo olla ohjaamisessa hidas ja kolmannessa kerrassa oli jo vauhtia. Hieno Iita!
Loppuun saatiin vielä hetki kokeilla itsenäisesti esteitä ennen kuin lopetettiin.

Ulkona tavattiin poikakaverit Urho ja Late (Jehnajan Mokoma ja Humpappaa) ja Iita meni ihan sekaisin. Aamupäivä oli oikein mukava ja lähdetään kyllä toistekkin kokeilemaan.

Kiitos vielä järjestäjille ja Taitaville Tassuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti