lauantai 14. marraskuuta 2015

Flunssaa ja yritystä treenata

Koko viikon olen ollut kipeänä ja se näkyy aina koirien kanssa touhuamisen vähyytenä. Yrittää on silti pitänyt.
Joka päivä ollaan käppäilty lyhyitä lenkkejä ja sisällä treenattu kontaktia. Hilma on aivan ihana! Se tarjoaa heti laatikolle kiipeämistä, kun laatikko lattialle ilmestyy. Iitalla taas mene enemmän aikaa, mutta kyllä sekin pikkuhiljaa tajuaa.

Tiistaina suunnattiin metsään ja ajattelin päästää tytöt juoksemaan. Ajatuksena oli taas hyvä, mutta toteutus oli vähän jotain muuta. Ensin taiteilin auton kanssa etten jäisi mutaan kiinni ja sitten pelkäsin koirien puolesta. Tytöillä vauhtia riitti ja vesisateen kastelemat lehdet maassa olivat todella liukkaita. Samoin kaatuneiden puiden rungot. Onneksi vahingoilta säästyttiin ja päästiin ehjin nahoin kotiin asti. Lenkin jälkeen Iitaa selkeästi kylmäsi. Se nukkui pienellä kerällä ja oli turkki kosteana pitkään. Se selkeästi kaipaa sadetakin niskaansa ettei kastu ja palele.

Kännykkäkuvia, mutta märkää oli.
Keskiviikkona lähdettiin treenaamaan Taitavien Tassujen hallille. Oma pää oli niin jumissa, että mitään järkevää suunnitelmaa ei ollut, mutta onneksi Mirvalla oli suunnitelma. 

Iitan kanssa tehtiin perusasentoon tulemisia eri kulmista. Takaoikealta oli vaikeinta tulla sivulle ja näitä olisi hyvä harjoitella lisää. Lisäksi Iita korjaa itse, mikä sinänsä tokossa on hyvä asia, mutta rally-tokossa ei. 
Peruutuksia harjoiteltiin koira edessä ja kahdeksikko oli tarkoitus peruuttaa. Oikealle koiran kääntäminen oli vaikeaa ja luonnollisesti vasemmalle puolelle työntö oli kova. 
Rally-tokoa ajatellen tehtiin sivuaskeleita oikealle jossa huomio pitää kiinnittää pyllyyn joka menee herkästi maahan. Siihenhän se on tosin opetettu. 
Neliökävelyssä näkyi Iitan hyvä takapäänkäyttö ja oma tyhmyys. En anna koiralle mahdollisuutta pysyä mukana. Siispä harjoittelin ilman koiraa kävelyä ja käskyjenantoa. Ja juurikin siten, että koira pysyisi käännöksissä mukana. Lisäksi sain harjoitella täyskäännöstä A4 paperiarkin päällä. 

Toisessa setissä otin oikealla seuraamista. Vierelle tulee vielä namin kanssa, mutta itse seuraaminen (suora pätkä) on kivan oloista. 
Kaukojumppaa eli liikkeestä "maahan-istu" ja palkkaa. Alkoi olemaan vähän liiankin lennokas ja pelkkiä jättöjä maahan ja ekalla "istu" vaihdolla palkka. Joka kerta nousi hyvin, etäisyyttä muutellen. Kokeiltiin myös takapalkkaa pallolla ja toimi ihan hyvin. 
Luoksetuloon hain vauhtia, mutta vieläkään en ole tyytyväinen. En vaan vedä tarpeeksi puoleeni. Olisiko se vanha neuvo "ole kiinnostavampi" taas aika nostaa pöydälle?
Loppuun otettiin paikalla istuminen. Häiriönä toimi agilitykoirakko joka tuntui olevan suuri häiriö Iitalle. Se välipalkalla nousi ylös ja istui samantien, mutta taas palatessa koiran taakse se nousi ylös ja lähti perään. 

Paras treeniporukka: Urho, Iita, Mörri ja Oiva edessä.
Torstaina otettiin pelkkää agilitya. Tehtiin ensin suora putki jonka perässä kolme eri kulmassa olevaa hyppyä. Ihan ensin otin Iitalla pelkkiä hyppyjä ja sitten juoksutettiin sitä putkeen siten, että Mirva houkutteli ja palkkasi kauempana. 

Mietintää mihin lähdetään.


Tanssiaskelin!

Rimat jäi Oivalta vähän korkeiks, mutta hyvin meni.

Iita on innoissaan.


Rakennettiin pieni ratakin ja sitä tehtiin osissa. Radasta en nyt kuvaa tähän saa, mutta se oli helppo hyppy-hyppy-putki-hyppy-putki. Sinäänsä siinä ei ollut mitään helppoa, että aloittelijat löysivät siitä monta ongelma kohtaa. Ensin otettiin pelkkää hyppy-hyppy-putki osuutta joka oli jo ihan tarpeaksi vaikea. Ohjasin koiran lentoon ja palkkasin liian lähellä putken suuta. 
Koko rataa en saanut suoritettua syystä, että Iita on todella paljon kiinni vielä kädessä. Mutta harjoitellaan. Radan loppuosaa tehtiin Mirvan avustuksella. Eli putki-hyppy-putki. Mirva piti Iitaa putken suulla jotta pääsin toiseen päähän ottamaan sitä vastaan. Muuten se alkoi onnistumaan, mutta viimeisessä putkessa oli joku haju ja Iita jäi putkeen.
Loppuun otettiin vielä viime sunnuntailta tuttua putki-hyppy linjaa ja Mirva oli taas palkkaamassa kaukana hypyn takana. Iita jäi vähän putkeen ja oma ongelmani oli, että olen koiran linjalla. Alla vielä video materiaalia agilitysta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti