perjantai 6. marraskuuta 2015

Pöllömaisteri rokkaa!

Ensiksikin: Iita sai eilen postissa uuden takkinsa. Se on iso ja peittää koko pienen lapinkoiran. Ja mikä parasta, se lämmittää.

Tänään meillä oli Haukkuvaarassa toiseksi viimeinen agility kerta. Mentiin ajoissa paikalle ja juotiin alkukahvit. Jutusteltiin mukavia Mervin kanssa jonka jälkeen lähdin hakemaan Iitaa ja kävelyttämään sitä.

Iitalla oli kova meno päällä, kun se tiesi mihin ollaan menossa. Hyvin se oli kuitenkin kuulolla mikä on tullut nyt vasta esiin. Enää ei ole sitä korvattomuutta ja karkailua vaan multa löytyy ihan hyvin hanskassa oleva aikuinen koira.

Aloitettin alkuverkalla ja siinä ne kierrokset taas nousi. Onneksi sormet pysyivät tällä kertaa ehjänä, mutta yritinkin kyllä turvallisuus syistä palkata maahan tai heittämällä enkä suoraan käsistä.

Alkuverkkojen jälkeen tehtiin kuljetuksia esteensiivekkeiden avulla sekä sokkarilla että valssilla. Jotenkin tuo hahmottaminen ei ole minun vahvin juttu joten tein ensin opettajaa koirana käyttäen ja sitten vasta Iitan kanssa. Iita on tokokoirana todella paljon kiinni kädessä ja minä ohjaajana kömpelö ja hidas.

"Kannatetaan ajatustyötä!"

Yhdellä esteellä harjoiteltiin kahdeksikkoa taas. Tällä kertaa eiliset treenit olivat olleet avuksi ja Iita tajusi heti mitä piti tehdä. Etukautta oli jo helppo ja saatiin kahdeksikkoa hyvin tehtyä. Takakautta oli vaikeampi ja siihen sain itselleni ohjeen "juokse vähemmän" ja koiralle vihjesanan "takaa".

Putkea otettiin ensin suorana ja kun se meni hyvin tehtiin mutkaa ja lisättiin este eteen. Tarkoitus oli keilata koira esteen yli putkeen, mutta Iita oli vähän toista mieltä. Minä ja tarketti samalla puolen putkea oli selkeä osoitus siitä, että tarketille piti mennä suoraan. Putkea suoristamalla saatiin hyvät toistot. Kotiläksynä meille siinä olikin putken varmistaminen ja tehdä siitä älyttömän kiva juttu.

Hyppytekniikkaa tehtiin viiden (5) hypyn sarjalla. Iita irtosi tosi kivasti ja ilmeisesti tekniikkakin oli ihan ok. Toistoja tehtiin kolme.

Yhtenä harjoitteena oli kolmen esteen "rivi" ja tarkoituksena itse pysyä samalla puolella esteitä koko ajan, lähettää koira toiselle puolen esteen yli ja esteiden välistä vetää koira takaisin. Tämä oli hauska ja sujui, kun itse olin vain kartalla.

Lisäksi harjoiteltiin vielä kontaktilaatikolla ja A:lla kontaktia. A oli vaikeampi ja siinä on meille harjoitusta jatkossa.

Ainut ikävä asia koko päivässä oli eilisen päivän muistelut pehmeän koiran kanssa. Onnistuin eilen TT:n hallissa heittämään Iitalle palkaksi narupallon kattoon. Katto oli peltiä ja Iita säikähti ryminää. Siellä se tuntui kuitenkin unohtavan asian, mutta tänään se palasi mieleen. Metallisen renkaan kilahdus seinällä sai Iitan pistämään silmät kiinni ja "karkaamaan" taaksepäin. Toinen oli narupallo. Tarkoitukseni oli lopuksi palkata Iita leikillä ja otin narupallon taskusta jolloin Iita loikki karkuun. Palloon ei ottanut kiinni edes saaliilla. Harmitus oli suuri. Onnistuin itse säikäyttämään herkän tytön ja nyt saan korjailla omaa virhettäni.. katsotaan kuinka kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti