keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Rallia ja hyppelöitä

Ihan en ehtinyt keskiviikon puolella tätä kirjoittamaan. Kello on tällä hetkellä 0.07 ja oikeastaan pitäisi olla nukkumassa. Mutta EI! Kuka sitä tähän aikaan nukkuisi. Huomenna on tosin vapaapäivä (=lue metsäpäivä) ja saadaan nukkua vähän pidenpään.

Keskiviikkona siis lähdettiin aamulla treenaamaan Taitaville Tassuille.

Hilma aloitti rally-tokolla ja teki 5 ekaa kylttiä yksitellen ja kunnon palkalla.

Lähtö - Ei ongelmia.
Askel oikealle - Hilman kanssa aika lyhyt askel. Hyvin seurasi mukana.
Koira eteen, vasemmalta sivulle - Hilma teki kuten käskettiin, mutta olin liian hidas ja Hilma ehti istumaan perusasentoon.
Käännös oikeaan - Ei ongelmia.
360° vasempaan - Tehtiin iso ympyrä jotta oli helppoa.

Lopuksi tehtiin Hilman kanssa 4 ensimmäistä kylttiä putkeen ns. ratana. Hilman into ja ilme oli ihanat. Se oli iloinen ja teki reippaasti kaiken. Ei haahuillut yhtään.

Iitan kanssa otettiin kanssa rataa osissa. Ensin 5 ekaa ja sitten loput 7 kylttiä.

Lähtö - Tuotti ongelmia. Ensin tuli ääntä ja sitten Iita meni joka kerta "valmis"-sanalla maahan.
Askel oikealle - Ei ongelmaa.
Koira eteen, vasemmalta sivulle - omat ongelmat ja koiralla vinoutta.
Käännös oikeaan - Ei ongelmia.
360° vasempaan - Tiivis ja kiva.

Lähtöä otettiin monta kertaa uusiksi ja sitä pitää varmistella. Myös 3. kyltti tuotti uusintoja ja itse on varmistettava eteen tuleminen käskyllä "istu". Palkkasin lopulta viiden kyltin sarjasta kunnolla ja hengähdettiin muutama sekuntti ja jatkettiin eteenpäin.

270° vasempaan - Ei mitään ongelmia.
Hitaasti - Ei ongelmia
Normaali vauhti - Ei ongelmia.
Koira eteen, 1,2,3 asken peruuttaen, istu - Todella vaikea. Omat askeleet oli lyhyitä ja koira vinossa.
Käännös vasempaan - Ei ongelmia.
Liikkeestä maahan - Helppo, ei ongelmia.
Maali - BILEET!

9. kyltti tuotti eniten vaikeuksia. En saanut ensin Iitaa eteen istumaan mieluisalla tavalla ja lopulta sössin itse askeleet. Tätä otettiin uusiksi jokunen kerta. Muistettava vain itse ottaa tarpeeksi pitkät askeleet jotta koira pääsee kunnolla mukaan ja annettava ajoissa "istu" -käsky erikseen ja helpotettava siten koiran tekemistä.
Iita teki töitä hyvässä vireessä ja kivalla iloisella ilmeellä.

Toisessa setissä otettiin hyppytekniikkaa. 5 hyppyä peräkkäin matalilla korkeuksilla. Hilmalla oli ensin liikaa vauhtia ja keskittyminen puuttui. Se hyppäsi kolme ensimmäistä oikein ja kaksi viimeistä se loikkasi yhdellä hypyllä. Koska allekirjoittanut ei muistanut mitä pitää tehdä, Hilma tajusi itse korjata hypyt oikeiksi. Otettiin muutama toistoja ja siirryttiin Iitaan.
Iitan tekniikassa ei ollut mitään moitittavaa. Se osasi homman ja sille on seuraavilla kerroilla alettava pidentämään väliä pikkuhiljaa maksi väliksi.

Kolmannessa setissä tehtiin Iitan kanssa putkesta hypylle lähetystä ja valssaten takaisin putkeen. Oli ilo nähdä kuinka hienosti se homma sujuukaan. Mirva auttoi palkkaamalla putken jälkeen Iitan lelulla. Lisäksi otettiin välistä vetoja ja tein sen vain kahdella hypyllä eli yksi välistä veto ja Mirva palkkasi. Ainut vaan, että minun kokematon agilitykoira luki rataa ja yritti jatkaa kolmannelle hypylle. Kokeiltiin uudestaan ja sain sen hienosti kuuntelemaan ohjausta ja Mirva jälleen palkkasi oikeassa suunnassa.
Hilma sai vielä kertaalleen käydä juoksemassa putkeen ja siinä oli Hilman treeni.

Hilman ongelmaksi muodostui hallilla lällättely ja karkuun juokseminen siinä vaiheessa, kun piti kiinni antaa. Siihen tarvitaan sotasuunnitelma ja suunnitelmia on muutenkin niin paljon, että en tiedä mihin ne ylös laittaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti